Haberler

"Anam, Bacım, Avradım" Oyunu Sahnelenecek

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), kadına yönelik şiddeti konu alan "Anam, Bacım, Avradım" adlı oyunu sahneleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), kadına yönelik şiddeti konu alan "Anam, Bacım, Avradım" adlı oyunu sahneleyecek.

Yönetmenliğini Murat Sarı'nın yaptığı oyun, Türkiye'de giderek artan namus cinayetlerini, erkek egemen toplumda kadının gördüğü baskı ve şiddeti anlatıyor. ABT'nin bu yıl sahnelediği dördüncü oyun olan "Anam, Bacım, Avradım" oyunu 6 Mart Cumartesi günü gala gösterimiyle izleyicinin karşısına çıkacak.

İnanç Yılan'ın 2008 yılında yazdığı oyun, güncelliğini hala koruyan önemli bir toplumsal soruna değiniyor. Ailesinin zoruyla 25 yaşında evlendirilen Zehra'nın babası, ağabeyi ve kocasından gördüğü baskı ve şiddet karşısında yaşadıklarını anlatan oyunda, ünlü seslendirmeci Payidar Tüfekçioğlu'nun anlatımı ve Cem İdiz'in müzikleri ön plana çıkıyor.

Dekor tasarımı Murat Gülme'ye, ışık tasarımı Özkan Sezer'e ait oyunun kostümlerinde ise Akın Tezer imzası bulunuyor. Koreograf düzenlemesini İhsan Kılavcuz ve Sibel Tatlıcan'ın yaptığı oyunda Sencan Köymen, Mehtap Gürcan, Saadet Yıldırım, Talat Türhan Tekeli, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmak, Nuri Türker, Sinem Çakıcı, Ezgi Albayrak, Mustafa Ayhan, Yağmur Demirci, Oğulcan Kayacan, Hüseyin Yirik, İlhan Örenel, Murat Akyol ve Gizem Yönel rol alıyor.

Oyun nisan ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title