Haberler

    Analiz: Club Brugge - Beşiktaş

    Varşova yoluna kupanın favorilerinden Liverpool’u eleyerek devam eden temsilcimiz Beşiktaş, Aalborg’u 2 maçta toplam 6 gol atarak eleyen Club Brugge ile eşleşti.

    Rüya Bitti, Kupa Zamanı

    Avrupa Ligi’nde taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş’ta başarı yavaş yavaş somutlaşıyor. Rüyadan uyanıp bu yolda yapması gerekenleri gören Siyah-Beyazlılar şimdiden Avrupa basınında kendine yer edindi.

    Peki Beşiktaş’la eşleştiğine üzülen Club Brugge tıpkı Beşiktaş’ın Liverpool’a yaptığı gibi bir sürpriz yapabilir mi?

    Bu sorunun cevabının ipuçlarını 12 Mart’ta oynanacak ilk maçta göreceğiz. Meşin yuvarlağın olduğu her yerde sürpriz sonuçlara rastlamak mümkün. Beşiktaş’ın Liverpool’a yaptığını Club Brugge de Beşiktaş’a yaparsa kimse şaşırmasın.

    Belçika Lideri Club Brugge

    Kendi liginde yoluna 55 puanla lider olarak devam eden Club Brugge’ün ligdeki en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkı 1. Lig şampiyonluğunda da tıpkı Beşiktaş gibi iddia sahibi bir takım var Beşiktaş’ın karşısında. Aradaki fark ise iki takımın karşılaşacağı tarihlerin Belçika liginin son periyoduna denk gelmesi. Yani Beşiktaş için ligin en önemli olduğu zamanlar.

    Doludizgin Beşiktaş

    Ligde son 2 haftadır yoluna puan kayıplarıyla devam etse de Beşiktaş için ligde kaybedilmiş bir şey yok hatta Beşiktaş camiası ağız birliği etmişçesine öncelikli hedefin lig olduğunu söylüyor. Bek sıkıntısını çözen Beşiktaş’ta sakatların bir bir takıma dönmesiyle kadro toparlanıyor lakin ciddi bir kaleci sıkıntısı var. Diğer sakatlıklardan kurtulduğuna sevinen Beşiktaş iki kalecisinin birden sakatlanmasının şokunu yaşıyor. Club Brugge maçlarına kadar kalecilerin iyileşeceğine kesin gözüyle bakıyoruz ancak konu Beşiktaş olunca sakatlıklar konusunda birden fazla kez düşünmek gerekebilir.

    Liverpool eşleşmesinden önce yazdığımı hatırlayalım.

    “Beşiktaş’ın Siyah-Beyaz formasına karşı olacak Liverpool’un Kırmızı formaları bile şimdiden turu Beşiktaş’ın geçeceğinin müjdesini veriyor.”

    Bu sefer farklı bir detay söz konusu. Club Brugge ile oynanacak ikinci maçın tarihi Beşiktaşlı taraftarlar için fazlasıyla anlamlı. 19.03 tarihinde oynanacak maçta Siyah-Beyazlı taraftarlar sadece Beşiktaş’ın temsili doğum gününü kutlamayı planlamıyor aynı zamanda Varşova yolunda atılacak dev bir adımı da kutlamayı planlıyorlar.

    Zamanında, bugün Galatasaray forması giyen Burak Yılmaz’ın kazandığı penaltıyı Ricardinho’nun gole çevirmesiyle Club Brugge’e üstünlük sağlayan Beşiktaş, yine aynı üstünlüğün peşinde. Beşiktaş iki maçta da rakibini yenecek güçte. İlk maçın tıpkı Liverpool eşleşmesinde olduğu gibi deplasmanda olması ise temsilcimiz Beşiktaş için yine bir avantaj konumunda. Beşiktaş bu turda da kendi futbolunu oynayıp taraftarının desteğini arkasına alırsa turu geçen taraf olacaktır ancak medyada olan algının tam aksine gözüktüğü kadar kolay bir kura olmadığı kanaatindeyim.

    Benzer haberler için Futbol Akademi

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Club Brugge Liverpool Beşiktaş Varşova Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title