Haberler

Analarımız Bize Şehitlerimizin Emaneti

Güncelleme:

Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Acıların En Büyüğü Evlat Acısını Yaşamış Analarımız, Bizlere Şehitlerimizin Emanetidir" Dedi

Anneler günü nedeniyle gebze belediyesi tarafından düzenlenen ve şehit annelerinin ağırlandığı toplantıya katılan belediye başkanı adnan köşker, "acıların en büyüğü evlat acısını yaşamış analarımız, bizlere şehitlerimizin emanetidir" dedi

Gebze Belediyesi ve Gebze Kent Konseyi Kadın Meclisi şehit ailelerini anneler günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ağırladı. Eskihisar Old Castle Otel'de verilen kahvaltıya Vali Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eşi Ragibe Hanım, Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Esat Ural, Gebze Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Kolsuz, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, AK Parti milletvekili adayı Yalçın Coştur ve şehit anneleri katıldı.

Analarımıza Ne Yapsak Az

Gebze Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Kolsuz'un açılış konuşmasını yaptığı programda ilk olarak söz alan Gebze Şehit Aileleri Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan'ın konuşmasında duygusal dakikalar yaşandı. "Bizim için şehitlik mertebesi sıradan bir olgu" diyen Kılıçarslan, "Bu coğrafyada dünyaya gelen Türk evladının her an karşılaşabileceği bir durumdur şehitlik.

Güzel yurdumuzu göz diken düşmanlardan korumanın vermiş olduğu hissiyatla gerekirse canımız kanımızı veririz. Şehit anneleri, kınalı kuzularını, evlatlarını bu vatan savunmasına davullu zurnayla gönderen güzel insanlarımız. Şehitlerimizi yetiştiren analarımıza ne desek ne yapsak azdır" dedi.

Acıların En Büyüğü Evlat Acısı

Kılıçarslan'ın ardından şehit annelerine hitaben kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Her anne güzel ve vatanına hayırlı bir evlat yetiştirmek ister. Babalar ve anneler için evlat acısı, acıların en büyüğü. Vatan savunmasında canları uğruna savaşan ve en yüce mertebe ulaşan şehitlerimizin ruhları inanıyorum ki bugün burada bizlerle. Sizler bizim analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, babalarımızsınız. Şehitlerimizin bize emaneti olan analarımızın anneler gününü kutlarım" dedi.

Dertleri Bizim Derdimiz

Başkan Köşker'in ardından konuklara hitap eden Vali Ercan Topaca, "Şehitlik bizim dünyada en son ulaşacağımız mertebe. Bu memleket gazilerine, şehitlerine ve onların ailelerine dün olduğu gibi bugün de sahip çıkacaktır. Ülkemizi birliğimizi karıştırmak isteyenlere karşı hazırlıklı ve duyarlı olmalıyız. Bu memlekette şehitliğe her zaman hazır 7'den 70'e insanlarımız olacaktır. Şehit annelerimize karşı boynumuz kıldan ince.

Onlar her zaman başımızın tacı. Onları gönlümüzün en mutena yerinde saklıyoruz. Bu memleket ve bu millet uğruna şehit veren annelerimize bir kez şükranlarımızı sunuyoruz. Açık çek veriyorum bu analarımızın bir sıkıntısı olduğunda telefonun diğer ucunda olduğumuzu söylüyorum. Onların sıkıntısı derdi kederi bizim sıkıntımız ve kederimizdir. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" dedi. Konuşmalarının ardından protokol mensupları şehit ve gazi annelerine çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title