Haberler

Anadolujet, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Yeni Seferler Başlatıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan'ın konuşması Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın konuşması Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşması Fotoğraf çekimi AnadoluJet, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yeni seferler başlatıyor Ordu Valisi Balkanlıoğlu: "Artık, uçak sayıları çoğaltılınca uçak fiyatları da otobüs fiyatı gibi oldu ve binilebilir duruma geldi" Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Havalimanının iki şehre kattığı katkı ortadadır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detaylar

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan'ın konuşması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın konuşması

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşması

Fotoğraf çekimi

AnadoluJet, Ordu- Giresun Havalimanı'ndan yeni seferler başlatıyor

Ordu Valisi Balkanlıoğlu:

"Artık, uçak sayıları çoğaltılınca uçak fiyatları da otobüs fiyatı gibi oldu ve binilebilir duruma geldi"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

"Havalimanının iki şehre kattığı katkı ortadadır. Bu katkı önümüzdeki yıllarda da devam edecektir"

AnadoluJet Genel Müdürü Doğan:

"Mart sonu, nisan ayı başı itibarıyla Ankara'ya, haziran ayının sonu itibarıyla da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sabah 07.00 seferi konulacak"

Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı AnadoluJet, yeni projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla Ordu'da tanıtım toplantısı düzenledi.

Ordu- Giresun Havalimanı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Mehmet Erhan Türker ve Mehmet Ali Özkılınç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, tur operatörleri ile seyahat acenteleri sahipleri katıldı.

İbrahim Doğan, toplantıda yeni projeleri anlatarak araştırma şirketi Ipsos ile yürütülen pazar araştırmaları, büyük veri analizleri ve Ordu-Giresun yolcularının seyahat alışkanlıklarıyla ilgili bilgi verdi.

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı arasında seferler düzenlemeye başladıklarını belirten Doğan, "Mart sonu, nisan ayı başı itibarıyla Ankara'ya, haziran ayının sonu itibarıyla da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sabah 07.00 seferi konulacak" dedi.

Doğan, her ay Anadolu'nun farklı bir şehrine rotasını çeviren "Avantaj Rotası"nın mart ayında Ordu'ya özel indirim ve fırsatlar sunacağını dile getirerek, "Uçuş bileti dahil sadece 190 liraya iki günlük şehir turu yapılacak. Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle ücretsiz şehir turu yapılacak" diye konuştu.

Doğan, araştırma şirketi Ipsos tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan bir yıl içinde en çok seyahat edilen ilin yüzde 46 ile Antalya, seyahat potansiyeli olarak ikinci ilin ise İzmir olduğunu ifade etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise havalimanı ile ilgili yıllar önce başlatılan bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, Ordu'nun, dünyanın en prestijli havalimanlarından birisine kavuştuğunu söyledi.

Ordu'yu ve Giresun'u, bölgeyi tanıtmaya gayret ettiklerini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlimizin güzelliklerini tanıtabilmek amacıyla Arap gazetecileri, basın ve medya temsilcilerini, program yapımcılarını getirdik. Bize en büyük kozumuzu havalimanı veriyor ve bu gördüğünüz güzelliklere yarım saatte ulaşırsınız diyebiliyoruz. Dolayısıyla hem vatandaşımızın işinin kolaylaşması hem de Karadeniz'e gelmek, gezmek isteyen insanlarımızın işinin kolaylaşması bakımından havalimanı çok cazip."

Vali Balkanlıoğlu, yurt dışından yapılacak seferlerin bölge turizminin artması bakımından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise Ordu-Giresun Havalimanı'nın prestij bir havalimanı olduğunu ve günlük 14 sefer yapıldığını belirterek, "AnadoluJet'in mart ayında Ordu'ya yer vermesi, kampanyalar yapması, son derece sevindirici. Bizler de destekliyoruz. Sayın Valimizin de gayretleri ile ilimiz turizmde atak yapacaktır" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgeye canlılık getirdiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantı sonunda AnadoluJet Başkanı Doğan tarafından Vali Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Giresun Belediye Başkanı Aksu ve diğer protokol üyelerine birer uçak maketi takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Doğan Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title