Haberler

Anadolu Üniversitesi'nden Hasan Polatkan Havalimanı Açıklaması

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli basın organlarında Hasan Polatkan Havalimanı hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli basın organlarında Hasan Polatkan Havalimanı hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Hasan Polatkan Havalimanı'nin ulusal ve uluslararası uçuşlara açık bir hava limanı olduğu, hizmet kalitesi ve sürekliliği ile havacılık sektörüne her yönden büyük katkı sağladığı belirtildi. Umre, Belçika-Eskişehir-Belçika uçuşları, özel uçuşlar, THY pilotlarının yetiştirilmesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencilerinin eğitim uçuşları gibi yoğun bir kullanıma tabi olan Hasan Polatkan Havalimanında, sürekli uçuş operasyonlarının devam ettiği belirtilenen açıklamada, "2015 Aralık ayından bu yana 33 adet Umre uçuşu gerçekleşmiş olup, Umre sezonu sonuna kadar planlanan uçuşlar düşünüldüğünde bu sayının 50 olması öngörülmektedir. Ayrıca Havalimanımızdan yakın zamanda Hac seferleri yapılması konusu da gündemde olup başta THY olmak üzere diğer havayolu şirketleriyle tarifeli uçuşlar konusunda da gerekli görüşmeler yapılmaktadır. Uluslararası bir havalimanı olarak Eskişehir'e ulaşım açısından büyük katkı sağlayan Hasan Polatkan Havalimanında kış döneminde kesintisiz olarak Brüksel-Eskişehir-Brüksel uçuşları devam etmiştir. Talepler ve planlamalar kapsamında Nisan ayı itibariyle bu uçuşlarda ciddi bir artış gerçekleşmesi öngörülmektedir. Aynı şekilde yaz döneminde de uçuşların 13 sefer/ hafta olması ve bu sayının yapılacak ekstra charter uçuşları ile daha da artması beklenmektedir" denildi.

ÖZEL UCUZ TALEPLERİNE OLUMLU YANIT

Açıklamada, Hasan Polatkan Havalimanı'nın, konumu nedeni ile sürekli olarak özel uçuş talepleri aldığı, üniversite tarafından tüm bu taleplere olumlu yanıtlar verildiği belirtilerek, "Nitekim bu hizmetler kapsamında şu ana kadar hiçbir havayolu işletmesinden olumsuz bir dönüş alınmamıştır. Havalimanımızda 2015 yılında, 320 iç hat ve 509 dış hat olmak üzere toplam 829 uçuş ile 52 bin 64 yolcuya ve 16 farklı havayolu şirketine hizmet verilmiştir. Havalimanımızdan hizmet almakta olan Ataair Şirketi, 21 Aralık 2014 tarihinden bu yana Hasan Polatkan Havalimanına uçuş operasyonları yapmaktadır. Bu kapsamda yabancı menşeili N692BE kuyruk tescilli uçak apronumuzda uzun süreli olarak 2014 yılı içerisinde 37 gün, 2015 yılı içerisinde 134 gün olmak üzere toplamda 171 gün havaalanı konaklama hizmetinden yararlanmıştır. 14 Mayıs 2015 tarihi itibariyle firmaya ait olan uçak havalimanımızdan ayrılmıştır. 3 Ekim 2015 tarihi itibari ile OYLAT kuyruk tescilli uçak ile ikinci kez havalimanımıza gelmiş ve 10 günlük konaklama yaparak 14 Ekim 2015 tarihinde havalimanımızdan ayrılmıştır. Üniversitemizce hazırlanan havaalanı ücret tarifesi yıllık olarak T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından incelenerek onaylanmaktadır. Bu kapsamda, konma ve konaklama ücretleri, yolcu servis ücretleri özenle belirlenmekte olup, tarife düzenleme çalışmaları ile her yıl yeniden gözden geçirilmektedir. 2015 ve 2016 ücret tarifelerimiz karşılaştırıldığında işletmeler lehine önemli iyileştirmeler yapıldığı görülmektedir. Buna göre uluslararası uçuşlar için 0-30000kg uçak için konma ücreti 120 Euro'dan 100 Euro'a, konaklama tarifesi de gün başına 50 Euro'dan 40 Euro'ya düşürülmüştür. Ancak iç hat konma ve konaklama ücretlerinde bakanlık tarafından önerilen oranda artış yapılması uygun görülmüştür. Bu kapsamda iç hat uçuşlarında konma 80 TL'den 88 TL'ye, konaklama ise 35 TL/günden 37,8 TL/gün'e değiştirilerek minimum oranda artış yapılmıştır. Öte yandan havaalanı meydan çalışma saatleri uzatma ücreti uluslararası uçuşlarda 2015'te 220 Euro/saat iken 2016 yılında 110 Euro/saate, iç hat uçuşlarında ise 300TL/saatten 220TL/saate düşürülerek havalimanımızı kullanan şirketler lehine büyük bir iyileştirme yapılmıştır. Havayolu taşımacılığında başka bir gider olarak görülen, yolcu başı ücreti de Hasan Polatkan Havalimanı ücret tarifesinde 5 TL olup, Türkiye genelinde havalimanı kapasitesine bağlı olarak 4-6 TL arasında değişmektedir" diye belirtildi.

ATAAİR HAVACILIĞIN BÜTÜN BAŞVURULAR OLUMLU OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞTİR

Hasan Polatkan Havalimanı kullanıcılarından olan Ataair'in, havalimanını kullandığı bu süreçte, 2014-2015 döneminde 171 günlük konaklamalı operasyon ücreti olarak toplam 7 bin 397 TL; 2015 yılında toplamda 10 günlük operasyon süreci için 2 bin 580 TL ücret ödediği belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi;

"Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı ücret tarifesi Ataair tarafından ağır koşul olarak belirtilmekte olup, aynı uçağın (11 ton ağırlığındaki) 2014-2015 döneminde 171 gün eşdeğer özellikte farklı bir ilimizdeki havalimanında konaklaması durumunda tahmini ücretler daha düşük olmayacaktır. Sürekli operasyonun gerçekleştiği ve özellikle hava taşımacılığının yanı sıra THY pilotlarının yetiştirilmesi ve kendi öğrencilerimizin eğitim uçuşları gibi yoğun bir kullanıma tabi olan Hasan Polatkan Havalimanımızda uzun süreli uçak parkının oluşturduğu olumsuzluklara rağmen Ataair firmasına gerekli tüm kolaylıklar sağlanarak destek olunmuştur. Uçuşların aksamaması için, yakıt ikmali açısından havalimanımızda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı iki firma bulunmaktadır. Havalimanımızda tüm operasyonlarda yakıt ikmali açısından herhangi bir sıkıntı mevcut değildir. Ayrıca, Hasan Polatkan Havalimanı 365 gün 7/24 hizmet verebilen ve fiziksel olarak tüm imkanlara sahip bir havalimanıdır ve bugüne kadar gelen tüm uçuş taleplerine olumlu yanıt vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Ancak havalimanımızın statüsünden dolayı, iniş müsaadeleri tarafımızca verilmemekte olup, meydanımıza uçuş gerçekleştirecek şirketler bu müsaadelerin alınması konusundaki süreçten kendileri sorumludur. Bu konuda havalimanı yönetimimizin herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Şu ana kadar Ataair Havacılık tarafından Havalimanımıza yapılan bütün başvurular olumlu olarak değerlendirilip, tüm operasyonlarda gerekli tüm kolaylıklar sağlanmıştır. Yukarıda bahsi geçen 2 uçuş dışında Ataair Havacılık tarafından resmi olarak havalimanımıza yapılmış herhangi bir uçuş talebi başvurusu bulunmamaktadır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title