Haberler

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Acil Tıp Teknisyenleri (Att ) Haftası Kutlandı

Her yıl 22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri haftası nedeniyle Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ATT'ler günü nedeniyle bir dizi etkinlikler yapıldı.

Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konuşmasında, "Son yıllarda sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişim, insanımızın daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlamasının yanında, ATT'lerimizin eğitim seviyesinin yükselmesi ve mesleğin profesyonelleşmesini de temin etmiştir. Kendileri geleceğin acil tıp teknisyenleri olarak insan hayatı için önemli roller üstleneceklerdir. Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) adından anlaşılacağı üzere kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi daha birçok durumda da birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan ve gerektiğinde hastaneye ulaşmasını sağlayan sağlık personelidir. İlimizin dört bir yanında büyük fedakarlıklarla çalışan, yaşam kurtarmayı ilke edinmiş, tüm çalışan acil tıp teknisyen arkadaşlarımızın ve acil tıp teknisyen öğrencilerimizin bu özel gününü kutluyorum, kendilerine eğitim ve öğretim hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Düzenlenen program nedeniyle okul bahçesi gelen 112 ambulansında görevli sağlık personeli tarafından öğrencilere ambulansın donanımı, acil müdahale çantası, defibrilatör, aspiratör, sedyeler ve taşıma teknikleri konusunda uygulamalı ve teorik olarak tek tek öğrencilere anlatıldı. Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Kemal Yıldız, Öğretmenlerle birlikte ATT "ler gününüz kutlu olsun yazılı pastayı keserek öğrencilere ikram edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title