Haberler

Anadolu'nun Kırkpınarı'nda Baş Ağalık Seçimi Kıran Kırana Geçti

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yapılan tarihi Anadolu Kırkpınarı olarak bilinen Tosya Yağlı Güreşleri Başağalık seçimi kıran kırana geçti.

Tosya ilçesinde Başpehlivanlık güreşleri öncesi yapılan Başağalık seçimine 5 aday katıldı. Tosya'nın güreş tarihinde bu yıl ilk defa bir kadın yağlı güreş başağalık yarışına katıldı. 2015 yılı Başağası Yusuf Cömert bu sene yapılan Başağalık seçimine tekrar katılarak ağalık açık artırmasını 5 bin liradan başlattı. Baş ağalık yarışında en çok dikkat çeken isim ise kadın aday Elif Katırcıoğlu oldu. Katırcıoğlu'nun yanı sıra Alaattin Dubaoğlu, Fatih Doğramacı ile İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Çalışkan da baş ağalık yarışında boy gösterdi.

Yapılan açık artırma sonunda Alaattin Dubaoğlu 46 bin 500 lira ile 2016 yılı Tosya Güreş Ağası seçildi. Seçim sonunda yeni ve eski başağalar güreş meydanında tur atarak halkı selamladılar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title