Haberler

Anadolu Lisesi Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen bilim fuarında, bilimin aydınlık dünyasını keşfediyor.

Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen bilim fuarında, bilimin aydınlık dünyasını keşfediyor.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme kapsamında, Anadolu Lises'inin ev sahipliğinde bilim fuarının açılışı yapıldı. Kurdele kesilerek açılışı yapılan sergiyi gezen Vali Mahmut Demirtaş, Okul Müdürü Abdulkerim Işık ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerin bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlayan sergi, bir yandan öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunurken, diğer yandan da sorgulayan, deneyimleyen ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olunuyor. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından geliştirilen 50 dolayında proje tüm davetlilere, öğrencilere ve eğitim camiasının beğenisine sunuldu.

Vali Mahmut Demirtaş, "Öğrencilerimizin böyle projelerle ilgilenmeleri çok önemlidir. Bu tür etkinlikler okul kültürüne ve öğrencilerimizin vizyonuna da katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Anadolu Lisesi Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Okul Müdürü Abdulkerim Işık, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title