Haberler

Anadolu Lezzetleri Buluşması Gaziantep'ten Başladı

Güncelleme:

Ziylan Gayrimenkul, Türkiye'nin sosyal yaşamına yön verecek dünya çapında iddialı, önemli bir projeye imza atıyor.

Türkiye'nin en büyük gastronomi ve eğlence merkezi WaterGarden İstanbul'u Ataşehir'de faaliyete geçirecek olan Ziylan Gayrimenkul, Türkiye'nin dört bir yanından yerel lezzetleri İstanbul ve dünyayla buluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu amaçla "Anadolu Lezzetleri Buluşması" adıyla düzenlenen toplantıların ilki Gaziantep'te gerçekleştirildi.

WaterGarden İstanbul adıyla, Ataşehir'de modern bir gastronomi ve eğlence merkezini Haziran ayında faaliyete geçirmeyi planlayan Ziylan Gayrimenkul, dünya mutfaklarının seçkin örnekleriyle yerel lezzetleri bir arada sunacak. Projenin dikkat çeken bölümlerinden biri olan Nostalji Sokağı'nda, tüm Türkiye'den en az 50 yıllık lezzetler bir araya getirilerek İstanbul ve dünyayla buluşturulacak. Bu amaçla başlatılan "Anadolu Lezzetleri Buluşması"nın ilki geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te düzenlendi. Mehmet Yaşin ve Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM ( Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi, GSO (Gaziantep Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile Gaziantep iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve işletme sahipleri katıldı.

Dünyanın Gözü Gaziantep'te

Anadolu gezileriyle yerel lezzetler yerinde keşfedilerek, o lezzetlerin Türkiye'nin ve dünyanın gastronomi başkentlerinden biri olan İstanbul'da, WaterGarden ile daha fazla kitleye ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. İlk durak, UNESCO tarafından da tescillendiği gibi dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağının zenginliğini dünyaya daha iyi anlatmak ve tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla Gaziantep oldu.

Anadolu Lezzetleri Buluşması'na katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya; "Unesco'nun dünyanın 9. mutfağı olarak tescillediği Gaziantep mutfağı gizli bir hazine… Bu tescil, mutfağımızın dünyada daha iyi tanıtılması sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. İstanbul'un bir dünya kenti olması, Gaziantep mutfağının İstanbul'da daha yoğun olarak var olmasını gerektiriyor. Watergarden İstanbul'un, bu tanıtım için en iyi merkez olacağına inanıyorum. Ayrıca bu proje mimarının yine bir Gaziantepli olan Mehmet Ziylan'a ait olması beni ayrıca gururlandırdı" dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; Gaziantep şehrinin Unesco listesine girmesini kendilerini çok heyecanlandırdığını, aynı dönemde, bir gastronomi merkezi de olan watergarden İstanbul ile entegre faaliyetlere imza atmaları gerektiğini belirtti. Fatma Şahin ayrıca, Gaziantep mutfağını, kadim kültürünün mirası, bir medeniyet zenginliği olarak tanımladı. Bu lezzet kültürünü sürdürülebilir olması için, sevdalı olmak gerektiğini söyledi. Gaziantep'in dünyada rekabet edebileceği iki alan olduğunu ifade eden Şahin, bu alanların arkeoloji ve gastronomi olduğunu vurguladı.

.

Anadolu Lezzet Buluşmaları'na katılan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda gerçekleştireceği ihracat hamlelerinde, marka olmanın önemine dikkat çekti. Marka ülke ya da marka şehirlerin ülke ekonomisine katma değer sağladığını söyledi. Özellikle turizmde, "deniz, kum, güneş" satmanın önemini yitirdiğini, özellikle gastronominin bu alanda yükselen bir trend olduğunu sözlerine ekledi. Unesco listesine giren Gaziantep mutfağını dünyada bir marka yapmanın önemine dikkat çekti.


Türkiye'nin Geleneksel Lezzetleri Aynı Çatı Altında

Kendisi de Gaziantep'li olan Mehmet Ziylan, gastronomi turizminin tüm dünyada yükselen bir değer haline geldiğine dikkat çekti. WaterGarden İstanbul'da geleneksel lezzetleri buluşturarak bu lezzetlerin dünyaya açılmasına olanak tanımayı amaçladıklarını belirten Ziylan, "Gastronomi alanında Türkiye'nin en ayrıcalıklı şehirlerinden birisi olan Gaziantep'in lezzet zenginliğini, Unesco tarafından tescillenen zengin mutfağının tanıtılmasına katkıda bulunmak istiyorum. Haziran ayında faaliyete açacağımız ve bir gastronomi ve eğlence merkezi olarak faaliyet gösterecek olan WaterGarden İstanbul'da ulusal ve uluslararası mutfakların en gözde ve yeni lezzetlerini sunacak restoranlar ve kafelerin yanında, muhteşem lezzetleriyle çeşitli illerimizden her biri en az 50 yıllık köklü geçmişe sahip markaları Nostalji Sokağı'nda olacak. Böylece Türkiye lezzetlerin, WaterGarden çatısı altında bütün dünyanın tanımasına olanak sağlayacağız" dedi. WaterGarden İstanbul, "Anadolu Lezzetleri Buluşması" önümüzdeki günlerde Adana ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title