Haberler

Anadolu kartalları Kurtuluş Savaşı Koridoru'nda

Güncelleme:

KURTULUŞ SAVAŞININ EN ÖNEMLİ MEKANLARI GEZİLDİ

Proje koordinatörlüğünü Selim Cinisli'nin yaptığı, "Aka Doğa ve Kültür Festivali" ile gençlerin Çanakkale Gezisi faaliyeti 11-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. "Genç Nenehatunlar Kurtuluş Koridoru'nda" isimli Erzurum'dan başlayarak Erzincan, Sivas, Amasya, Samsun, Ankara, Eskişehir, Bursa üzerinden Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında şehitlerimizin yâd edilmesi ve milli mücadele ruhunun yeniden yaşatılması amacı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ziyaret ettiği, savaştığı ve bu güzel vatanı bizlere emanet bıraktığı önemli merkezler ziyaret edildi. 31 Genç Nenehatun Kurtuluş Koridoru ziyaretleri sırasında Erzincan'da Girvelik Şelalesi, Sivas'ta Cumhuriyet tarihinin başlangıç aşamalarından biri olan 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı Kongre Binası, Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami, Gök Medrese ve Çifte Minareli Medrese, Amasya'da Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev, Minyatür Amasya Müzesi, Bayezid Paşa Camii, Çelebi Mehmet Medresesi ve Haliliye Medresesi, Ankara'da Anıtkabir, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazdığı Taceddin Dergahı, Bursa'da Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Çanakkale'de ise Çanakkale Simulasyon Merkezi, Şehitler Abidesi, Conkbayırı, Arıburnu, Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki siperler, Dur Yolcu Kitabesi ve 57. Alay Şehitliği ziyaret edildi. Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nde misafir edilen "Genç Nenehatunlar" Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ecevit Cartı, Mehmet Bulut ve Musa Dikmen tarafından bilgilendirildiler.
Gezi sonrasında görüşlerini açıklayan "Genç Nenehatunlar"dan Ceylan Yalçın, Gül Akdemir, Berivan Aydın, Lida Polyanskaya ve Rahime Avşar duygularını, "Teşekkür ederiz... Bize bu fırsatı verdiğiniz için, Bize koca bir aile olmamıza olanak verdiğiniz için. Bize Vatan uğruna canını feda edenlerin savaştığı toprakları görmemize olanak verdiğiniz için. Bizim bu ülkeye, bu vatana emanet edilen topraklara sahip çıkmamızı hatırlattığınız için. Geçmişimizi hatırlattığınız için, verdiğiniz destek için, (Gençlik Spor Bakanlığı ve Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği). Bize Anne-baba görevini yapan hocalarıma ve gezi boyu birlikte vakit geçirdiğim tüm arkadaşlarıma emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..." şeklindeki sözleriyle dile getirdiler.

Erzurum'dan yola çıkan dadaşlara ve Nene hatunlara Hasan Ali Kayabaşı rehberlik yaptı. Gezi projesi kapsamında elde edilen görüntülerden yola çıkılarak Fotoğraf Sanatçısı İmran Uzun tarafından birkaç farklı mekanda fotoğraf sergisi düzenlenecek. Geziyi değerlendiren proje danışmanı Prof. Dr. Faris Karahan, "Bu süreçte bizlere basın desteği başta olmak üzere her türlü desteği sunan Erzurum hemşerisi Dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici'ye ve destek olan diğer bütün kurum, kuruluşların yetkililerine teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte bu tip sosyal sorumluluk projelerine ve etkinliklere daha geniş katılımlarla devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Erzurum Güncel Haberler

title