Haberler

Anadolu Kartalları Fırat Çakıroğlu İçin Yürüdü

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) gençlik yapılanması olan Anadolu Kartalları’nın Kocaeli Şubesi’ne bağlı bir gurup, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için yürüyüş düzenlediler.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) gençlik yapılanması olan Anadolu Kartalları'nın Kocaeli Şubesi'ne bağlı bir gurup, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için yürüyüş düzenlediler.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi merkezinde yürüyüş yolunda toplanan grup, sloganlar eşliğinde yürüyerek Sabri Yalım Parkı'na doğru ilerlediler. Burada yürüyüşünü sonlandıran Anadolu Kartalları Kocaeli Şubesi üyesi yaklaşık 60 kişi bir basın açıklaması yaparak, Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto ettiler.

Grup adına basın açıklamasını yapan Anadolu Kartalları Kocaeli Şube Başkanı Ömer Faruk Ayvazoğlu, "Son dönemde Türk Milletini derinden yaralayan badireler artarak devam etmektedir. Bu yaşananların, milliyetçiliği ayaklar altına alma niyetindeki zihniyetin ürünü olduğu aşikardır. Sözde çözüm sürecinde yapılan hatalar, anayasamızın değiştirilemez hükümlerinin tartışmaya açılması, sivil itaatsizlik adı altında bazı şerlerin sokak eylemleri, eşkıya başının çözümün siyasi aktörü olarak karşımıza çıkartılması, apaçık ayaklanma provaları yapılırken sessiz kalınması sabrımızın sınırlarını zorlamaktadır. Milliyetçi, Atatürkçü, Vatansever Türk insanı; ülkenin bekası için her zaman soğuk kanlı davranmış, sabır ve sükünetini bugüne kadar daima korumuştur. Ancak bu sabrın artık sonuna gelinmiştir. Türk milleti en sakin duruşunda dahi fırtına öncesi sessizliği daima içinde barındırmaktadır. Ulu önder, Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini korumak ve geliştirmek her zaman en büyük amacımız olacaktır" dedi.

Bölücü terör örgütü üyelerinin şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmaya devam ettiklerini belirten Ayvazoğlu, "Son olarak İzmir'de tek sevdası vatan ve bayrak olan Fırat Çakıroğlu kardeşimiz terör örgütü mensubu katillerce alçakça şehit edilmiştir. Asıl vahim olan, bu alçak cinayetin kamuoyuna karşıt görüşlü öğrencilerin siyasi tartışması olarak yansıtılmasıdır. Bizler; bu vatanı sevenlerle vatanı bölmeye çalışanların mücadelesinde şehit olan kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimiz Hrant'ız diyenlerin hiçbir zaman diyemeyeceği bir ortamda bizler her gün Hepimiz Fırat'ız diye haykırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Yerel Haberler

title