Haberler

Anadolu Kaplanı Madalyaya Doymuyor

Anadolu kaplanı olarak anılan Kickboks Dünya Şampiyonu Seda Duygu Aygün aldığı şampiyonluklarla Eskişehir’in gururu oldu.

Anadolu kaplanı olarak anılan Kickboks Dünya Şampiyonu Seda Duygu Aygün aldığı şampiyonluklarla Eskişehir'in gururu oldu.

Aldığı şampiyonlukları saymakla bitmeyen Aygün'ün Amatör Kick Boks'ta 15 Türkiye şampiyonluğu, 1 Balkan şampiyonluğu, 1 uluslararası şampiyonluk, 4 Avrupa ve 4 Dünya şampiyonluğu var. Profesyonel kategorisinde ise, 24-25 ülkede ringe ve tatamiye çıktı. Karatede ve Muaytai'de de Türkiye şampiyonu olan Aygün, Tekvando'da 5 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Dünya İkinciliğine sahip. Boksta 6 Türkiye Şampiyonluğu, 4 uluslararası şampiyonluk, 1 Avrupa ikinciliği bulunan 31 yaşındaki Aygün, 28 yıldır dövüş sporları ile ilgilendiğini belirtiyor. Aynı zamanda Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Aygün, son olarak 21-22 Haziran tarihleri arasında Gaziantep'te yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda elde ettiği birincilikten sonra hedefinin İspanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda 5'inci Avrupa şampiyonluğunu elde etmek olduğunu anlattı.

HEDEF ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK

Yurt dışında birçok ülkede şampiyonlara katılan Aygün, hedefinin, gerek okuldan gerekse spor salonunda yeni sporcular, şampiyonlar yetiştirmek olduğunu anlattı. Spor hayatında yaşadığı sıkıntılara da değinen yeni evli Seda Duygu Aygün, şöyle konuştu:

'DESTEK ALAMIYORUZ' SİTEMİ

"Yıllarca sponsorsuz maçlara gittik, ödül yönetmeliği konusunda da şikayetlerimiz var. Eskişehir'deki yüksek makamdaki insanların, yöneticilerin ilgisizliğinden şikayetçiyiz. Örneğin Gamze Bulut, Olimpiyat ikincisi oldu yer yerinden oynadı, ona ev verildi, araba verildi, maddi destek verildi, ama dün öğrendikki yarışlarda 25 sporcu arasından 24'üncü olmuş. Ben 15 yaşından beri milli takım kadrosundayım ve her sene mutlaka uluslararası arenalarda dereceler elde ettim, etmeye de devam ediyorum. Bu yüzden desteği hakettiğimi düşünüyorum. Bana en çok destek veren ailem ve eşim. Bizim gibi sporculara değer verilmemesi en büyük sıkıntımız. Kolay değil, sabah öğle akşam çalışıyoruz, hem evliliğini sürdüreceksin, hem işini yapacaksın, hem de şampiyonalara katılacaksın. Maddi yönünü geçtik, manevi yönden de desteklenmiyoruz."

MİLLİ SPORCU YENİ GELİN

Milli sporcu, 24 Mayıs 2014 tarihinde Selçuk Ekici ile dünya evine girdi. Aygün, bir çok başarılar elde etmesine rağmen ön plana çıkabilmek için olayların magazinsel boyuta bakıldığıda şikayet ederek, "Eşimle evlendiğim gün eldivenler ile verdiğimiz bir poz, şampiyonluklardan çok daha ilgi görebiliyor"diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Seda Duygu Eskişehir Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title