Haberler

Anadolu Kadın Hareketi: Kadına Yönelik Muamele Utanç Verici

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, "Devlet koruması altındaki iki kadın kocaları tarafından öldürülüyor, engelli bir kız çocuğu günlerce tecavüze uğruyor, Siirt'te iki küçük kız kardeş taciz ediliyor, Gezi direnişinde gözaltına alınan"...

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, "Devlet koruması altındaki iki kadın kocaları tarafından öldürülüyor, engelli bir kız çocuğu günlerce tecavüze uğruyor, Siirt'te iki küçük kız kardeş taciz ediliyor, Gezi direnişinde gözaltına alınan kadınlar taciz ediliyor. Kadınlara uygulanan bütün bu muameleler utanç verici hale geldi" dedi

ANKARA Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, "Devlet koruması altındaki iki kadın kocaları tarafından öldürülüyor, engelli bir kız çocuğu günlerce tecavüze uğruyor, Siirt'te iki küçük kız kardeş taciz ediliyor, Gezi direnişinde gözaltına alınan kadınlar taciz ediliyor. Kadınlara uygulanan bütün bu muameleler utanç verici hale geldi" dedi

Temir yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlerin her geçen gün arttığını belirterek, "Vahşete varan bu tablo, ülkemiz adına utanç verici bir hale dönüştü artık. Buna bir an önce dur denilmeli. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere tüm tüm devlet birimlerini bu konuda acil tedbir almaya çağırıyoruz" diye konuştu. Türkiye'de yabancı kadınların da öldürüldüğünü hatırlatan Temir, bazen kadınların sırf "kadın" oldukları için öldürüldüklerini söyledi. Temir, çeşitli istatistiklere göre, geçen yılın ilk 6 ayında Türkiye'de 92 kadının öldürüldüğünü kaydetti. Temir, en fazla ölümün "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu"nun yürürlüğe girmesinden sonra gerçekleşmesini ise "trajikomik" şeklinde değerlendirdi.

-KADINLARI KATLEDENLER EŞLERİ-

Birsen Temir, kadınların ölüm nedenlerinin başında boşanma, ayrılma, reddetme ya da kıskançlığın geldiğinin araştırmalarla tespit edildiğini bildirerek, kadınları katledenlerin başında da kocaların veya eski kocaların geldiğini söyledi.

-MEDYADA KADIN HABERLERİ ÜRKÜTÜCÜ-

Son günlerde medyada yer alan kadın haberlerinin, sorunun ulaştığı ürkütücü boyutu gösterdiğini ifade eden Temir, şöyle konuştu:

"Sürekli pembe tablolar çizen Hükümetin ne kadar gerçekçi olduğu da bu haberlerle ortaya çıkıyor. Çıkan haberlere bir bakın; devlet korumasında iki kadın kocaları tarafından öldürüldü, özürlü bir kız çocuğuna günlerce tecavüz edildi, Siirt'te iki kız çocuğu dedeleri yaşındaki belediye başkan yardımcısı tarafından taciz edildi, Gezi direnişinde gözaltına alınanların taciz edilmesi ve çıplak aranmaları Kadınlara uygulanan bu muamele artık utanç verici hale geldi. Kadına şiddet uygulayanlara "tahrik indirimi' uygulanması da çabası. Bu utanç tablosu karşısında Hükümetin susması ya da faiz lobisi ile uğraşıyor görünmesi gerçekten komik bir durum yaratıyor."

(MLT/(OZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Birsen Temir Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title