Haberler

Anadolu Kadın Hareketi: Cem Yılmaz'ı Takip Eden 5 Milyonu 29 Ekim'de Tandoğan'a da Bekleriz

Anadolu Kadın Hareketi, 29 Ekim'de Tandoğan'da gerçekleşecek "Cumhuriyet için Büyük Ankara Buluşması"na tam destek verdiğini bildirdi. Hareketin Lideri Birsen Temir, " Cem Yılmaz'ı 5 milyon kişinin takip ettiği bu ülkede, varlık nedenimiz olan Cumhuriyet için de milyonların sokağa dökülmesini bekleriz" dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. Yıldönümü nedeniyle 29 Ekim'de Ankara Tandoğan'da düzenlenecek olan "Büyük Buluşma"ya hazırlıklar sürüyor. Bazı siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından organize edilen "Cumhuriyet için Büyük Ankara Buluşması"na en üst düzeyde katılım olması için yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Birsen Temir, "Cumhuriyet kabuk değiştirdi, başka bir biçime dönüştü. Bizim sahip çıkacağımız Cumhuriyet hızla dönüşüyor. Bu yüzden gerçek laik, gerçek demokratik Cumhuriyet için alanlarda olmak zorundayız" dedi. Anadolu Kadın Hareketi olarak 29 Ekim'de Tandoğan'da olacaklarının altını çizen Temir, "Peçeli öğretmenlerin, cübbeli havaalanı elemanlarının, çarşaflı üniversite öğrencilerinin, çocuk gelinlerin giderek arttığı, etek giyen kız öğrencilerin disipline verildiği bu dönem bizim Cumhuriyetimiz dönemimiz değil" diye konuştu.

-"BİR KERE KAYBEDERSEK, BULAMAYIZ"-

Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Birsen Temir, şunları kaydetti:

"29 Ekim'deki büyük buluşmaya katılmamız için o kadar çok sebebimiz var ki! Hep birlikte alanlara çıkmak, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkı sarılmak, kaybettiğimizde bir daha yerine koyamayacağımız bu değerleri korumak zorundayız. Uzun yıllar mücadelesi verilmiş ve kazanılmış Cumhuriyet'i korumak, bu topraklarda yaşayan her bireyin birinci vazifesi olmalıdır. 29 Ekim'deki büyük buluşma bu anlamda iyi bir fırsattır. Cem Yılmaz'ı Twitter'da 5 milyon kişinin takip ettiği bu ülkede, varlık nedenimiz olan Cumhuriyet için de milyonların sokağa dökülmesini bekleriz. Korkarım ki tiyatro salonlarının da otoban yapmak için yıkılacağı bir sürece gidiyoruz. Elbette sanatçılara, hele de aydın sanatçılara büyük saygımız var. Cem Yılmaz da bunlardan biridir. Ama burada bir ironi var. Var oluşumuzun sebebi olan Cumhuriyet'i korumak, yalnızca demokrasi için değil her bireyin kendisi için, çocuklarının geleceği için çok önemlidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Birsen Temir Cem Yılmaz 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title