Haberler

Anadolu Gençlik Derneği, Mısır'daki İdam Kararını Kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elbistan Temsilciliği , Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elbistan Temsilciliği, Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto etti.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda düzenlenen toplantıya, Elbistan Dayanışma Platformu Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde taşıdıkları dövizler ile idam kararını protesto eden vatandaşlar, yapılan dualara da hep birlikte amin dediler. Protesto eyleminde konuşan AGD Elbistan Temsilcisi Ömer Polat, 529 Müslüman Kardeş Üyesinin idam kararını eleştirerek, şunları söyledi:

"Bugün, Mısır'da, cunta yönetimi tarafından, 529 Müslüman Kardeşimiz hakkında verilen idam kararını kınamak ve lanetlemek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada; ülkemizin inançlı, duyarlı ve şuurlu evlatları olarak tarihin kayıtlarına geçecek bir görev icra ediyoruz. Mısır'da 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşma sonrası 529 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında idam kararı alınmıştır. 28 Nisan'da 670 kişi hakkında daha idam kararı verileceği söylenmektedir. Bu kişilerin tek suçu, seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmiş olmalarıdır. Alınan idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. Bu idam kararları bir insanlık suçudur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. ABD ve İsrail ile stratejik müttefik olan ülkelerin bu haksızlıklara tepki koyamaması ya da konulan tepkilerin cılız kınamalardan ibaret kalması da oyunun bir parçasıdır. Küfür tek millettir, yani küfür tek merkezden yönetilir. Bu yüzden alınan bu idam kararlarına şaşırmadık. Şaşırdığımız nokta şudur ki dünyanın her yerinde Müslümanlar her türlü haksızlığa ve zulme maruz kalmalarına rağmen, kendileri hakkında bile ortak karar alacakları bir otoriteleri yoktur. Oysa Müslümanların birlik olmaları, dayanışma içinde olmaları ve ortak karar almaları farzdır. Onlar da biliyorlar ki yeryüzünde kendilerinin planlarını bilen şuurlu Müslümanlar olduğu sürece hiçbir zulme ve haksızlığa imkan bulamayacaklardır. Bu yüzdendir ki Mısır'da İsrail'in çıkarlarına imkan vermeyen Müslüman Kardeşler Hükümeti darbeyle engellemiş ve 529 kişi hakkında da idam kararı alınmıştır. Bu karar sadece bir hukuk skandalı değildir. 529 kişinin idam edilmesiyle sonuçlanacak bir hadise de değildir. Asıl gaye, İslam ülkelerini karıştırmak ve Müslümanları birbirine kırdırmaktır." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title