Haberler

Anadolu Efes'in Konuğu Olympiakos

Güncelleme:

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu beşinci hafta maçında yarın İstanbul'da Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle karşılaşacak.

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu beşinci hafta maçında yarın İstanbul'da Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak.

Anadolu Efes, iki galibiyet ve iki mağlubiyetle grupta averajla 5. sırada yer alırken, oynadığı dört maçı da kazanan Olympiakos ise averajla lider durumda bulunuyor.

THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'nda 4. hafta maçlarının ardından oluşan puan durumu şöyle:

Takımlar O G M A Y Av. P 1. Olympiakos 4 4 0 300 251 49 8 2. CSKA Moskova 4 4 0 362 314 48 8 3. Fenerbahçe Ülker 4 2 2 309 289 20 6 4. Nizhny 4 2 2 322 308 14 6 5. Anadolu Efes 4 2 2 305 324 -19 6 6. Laboral Kutxa 4 1 3 302 321 -19 5 7. EA7 Emporio Armani 4 1 3 272 319 -47 5 8.Unicaja Malaga 4 0 4 282 328 -46 4

Özerhun: "Artık evimizde kaybetmek istemiyoruz"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Olympiakos maçını kazanarak yeniden çıkışa geçmek istediklerini belirtti.

Grupta geçen hafta Rusya'nın Nizhny ekibi karşısında istemedikleri bir sonuç aldıklarını dile getiren Özerhun, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi İstanbul'daki son maçımızda CSKA Moskova'ya kaybetmiştik. Artık evimizde kaybetmek istemiyoruz. Olympiakos karşılaşması yeniden atağa kalkmamız ve güçlü rakiplerimizden birini devirmemiz için önemli bir fırsat. İnanıyorum ki bu hafta çıkışımızın ilk adımını atacağız. Böylesine önemli bir maçta seyircimize de çok önemli bir görev düşüyor. Özellikle son birkaç sezondur çok bilinçli bir şekilde bizi destekleyen taraftarlarımızın Olympiakos maçında salonu doldurmalarını ve mücadelenin son saniyesine kadar bizi desteklemelerini diliyorum."

Ivkovic: "Kontrolü elimize almalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, grupta yaptığı 4 maçı da kazanan Olympiakos'un çok dengeli bir takım olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Deplasmanda Unicaja Malaga ve Fenerbahçe Ülker karşısında çok önemli galibiyetler aldılar. Geçtiğimiz hafta Nizhny karşısında yaptığımız çok kötü savunma sonrasında bu hafta eski görüntümüze dönmek istiyoruz. Olympiakos çok iyi bir takım. Grubumuzda ilk iki sıra için favori olarak gösteriliyor. Maç içinde savunma ve hücum iletişimimiz üst seviyede olmalı. Rakibimize kolay sayı imkanı vermemeliyiz ve oyunun kontrolünü elimize almalıyız."

Lacivert-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Nenad Krstic ise Olympiakos maçının zor geçeceğine dikkati çekerek, "Olympiakos'un iyi oyunculardan kurulu ve takım oyununu iyi oynayan bir kadrosu var. Spanoulis gibi ana oyuncularını çok iyi tanıyoruz. Atletik özellikleri olan uzunları var. Olympiakos'u yenmek zor gibi görülebilir ama tek düşüncemiz bu maçtan zafer ile ayrılmak" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Anadolu Efes İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title