Haberler

Anadolu Efes Başantrenörü Ivkovıc: 3-4 Ayda Başarı Gelecek Diye Bir Durum Yok

Euroleague Basketball ile Anadolu Efes Spor Kulübü, 2014-15 Euroleague sezonu öncesinde düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Euroleague Basketball ile Anadolu Efes Spor Kulübü, 2014-15 Euroleague sezonu öncesinde düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anadolu Efes Spor Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte kulübün yeni sezon kadrosu ve oyuncuların yeni sezonda giyeceği formalar tanıtıldı. Türkiye basketbolunun önemli takımlarından Anadolu Efes, 2014-15 sezonuna da büyük hedefler ile giriyor. Yeni sezonda takımın başına ülkesinde ve Avrupa'da sayısız başarıya imza atmış Dusan Ivkovic'i getiren Anadolu Efes, kadrosuna önemli oyuncular takviye etti. Anadolu Efes, Nenad Krstic, Stratos Perperoglou, Stephane Lasme, Dario Saric, Matt Jenning ve Dontaye Draper'i kadrosuna katarken, milli oyuncu Cenk Akyol da tekrar Efes'e döndü. Bunun yanında yeni sezonda Ümit Milli Takım'la Avrupa şampiyonluğu yaşayan Cedi Osman, Emircan Koşut ve Efekan Coşar ile Genç Milli Takım'la Avrupa şampiyonluğu yaşayan Furkan Korkmaz ve Okben Ulubay da A Takım kadrosunda yer alacak.

"BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Anadolu Efes'in yeni sezon öncesi yeni takımını ve hocasını tanıttığı medya gününde basın mensuplarının karşısına çıkan başantrenör Dusan Ivkovic, "Öncelikle basının ilgisinden dolayı çok mutlu oldum. Anadolu Efes basketbol geleneği olan çok önemli bir takım. Çalışmalarımıza çok daha yeni başladık. Hazırlık maçlarında iyi oyunlar da sergiledik, ama daha tam hazır değiliz. Genç oyuncularımız çoğunlukta ve başarılı olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Ama bunu başaracak güçteyiz" dedi.

Transfer ile alakalı gelen soruya da cevap veren Sırp antrenör, "Bizim Avrupa tecrübesi olan birçok oyuncumuz var, ama bazı önemli oyuncularımız sakatlandı. Transfer için henüz erken" şeklinde konuştu.

"3-4 AYDA BAŞARI GELECEK DİYE BİR DURUM YOK"

Ivkovic, Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic ile ilgili de şunları söyledi:

"Onunla Yunanistan'da büyük başarılara imza attık. Obradovic ile Yunanistan'da uzun yıllar çalıştık. Obradovic'in Fenerbahçe ile bizim de Anadolu Efes ile büyük hedeflerimiz var. Son Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda şampiyon olmuş başarılı gençler var. Bizim amacımız bu gençleri en iyi şekilde hazırlayıp Türk basketbolu için hazır hale getirmek. Tabii bunlar hemen olmaz, zamana ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Anadolu Efes'in hazır olması ve başarılı olması için ne kadar zaman gerekiyor" sorusuna ise tecrübeli antrenör, "Başarı hemen gelecek diye bir durum yok. Bu gençler ile anca 2-3 senede takım oturur ve istenilen başarılar elde edilir. Ben bu durumu başkana da dedim. 3-4 ayda başarı gelecek diye bir durum yok" yanıtını verdi.

"ANADOLU EFES'TE OYNUYORSANIZ HEDEF HİÇBİR ZAMAN İKİNCİLİK ÜÇÜNCÜLÜK DEĞİLDİR, HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTUR"

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Cedi Osman, genç bir takıma sahip olduklarını belirterek, "Birkaç tecrübeli oyuncumuz da var. Onların yardımıyla bu sene iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Yeni bir sezon, yeni bir takım, yeni bir hoca. Tabii ki herkeste heyecan var. Ama şunu söyleyebilirim ki, çok mücadeleci, çok savaşan bir takım olacağız. Takım çok genç, birkaç tane de tecrübeli oyuncumuz var. Onların da yardımıyla bu sene çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Hedeflerinin her zamanki gibi şampiyonluk olduğunu dile getiren genç basketbolcu, "Anadolu Efes'te oynuyorsanız hedef hiçbir zaman ikincilik üçüncülük değildir, her zaman şampiyonluktur. Euroleague'de de her zaman Final Four'dur. Bu yüzden tabii ki şampiyonluk için oynayacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni antrenörleri Dusan Ivkovic'le ilgili de konuşan Cedi Osman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok tecrübeli, dünyanın en iyi koçlarından biri, belki de en iyisi. Bu şansı kullanmalıyız. Çok güveniyor ve süre de veriyor. İnşallah bize olan güvenini boşa çıkarmayız ve böyle devam ederiz."

Anadolu Efes'in genç oyuncularından ve Ümit Milli Takım ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan Efekan Çoşar ise, "Yeni sezonda her zaman olduğu gibi Anadolu Efes'in hedefi mücadele ettiği her kulvarda başarılı olmaktır. Bu sene genç bir kadro ile sezona başlayacağız. Yeni hocamız gençlere çok önem veren biri. Kendisi zaten basketbol dünyasının efsanelerinden. Onunla çalışmak bizim için büyük tecrübe ve şans. Umarım kendisi ile büyük başarılara imza atarız" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dusan Ivkovic Anadolu Efes Cedi Osman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title