Haberler

Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Açık hava tiyatrosu halkoyunları gösterileri "Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" Projesi- Proje kapsamında Gürcistan, Muğla, Burdur, Diyarbakır, Ankara, Bitlis, İstanbul ve Balıkesir halk oyunları ekipleri davul, zurna, kemençe ile yörelerine özgü halk oyunları oynadı "Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" Projesi kapsamında Muğla'ya gelen halk oyunları ekipleri, bölgelerine özgü oyunları sahneledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Açık hava tiyatrosu halkoyunları gösterileri "Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" Projesi- Proje kapsamında Gürcistan, Muğla, Burdur, Diyarbakır, Ankara, Bitlis, İstanbul ve Balıkesir halk oyunları ekipleri davul, zurna, kemençe ile yörelerine özgü halk oyunları oynadı "Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" Projesi kapsamında Muğla'ya gelen halk oyunları ekipleri, bölgelerine özgü oyunları sahneledi. Muğla Anadolu Lisesi öğretmeni Ertan Bekar'ın koordinatörlüğünü yaptığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Muğla Sanat Merkezi tarafından desteklenen proje kapsamında Muğla'ya gelen halk oyunları ekipleri, program öncesi Sınırsızlık Meydanı'nda kortej yürüyüşü düzenledi.Ekipler, Muğla'daki tarihi sokaklardan geçerek Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Program daha sonra Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda devam etti.Açılışta konuşan proje koordinatörü Ertan Bekar, Türkiye'nin tüm dansları ve folklorik değerlerinin Muğla'da buluştuğunu söyledi.Bekar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen projedeki amaçlarının şehirlerdeki kültürel varlıkları ortaya çıkararak, bu kaynağın beslendiği milli kültürün diğer kaynaklar ile pekiştirilmesi olduğunu dile getirdi.Orta Asya'dan Anadolu'ya doğru akan bütün kültürel kimliğin özünde halk oyunlarının kendini gösterdiğini belirten Bekar, "Halk oyunlarımız kültürel kaynaklarımız içerisinde milli benliğimizin bütün zenginliklerini, renklerini, duruşunu, düşüncesini yansıtan canlı bir aktarımdır. Sazımız, sözümüz, duruşumuz, kıyafetlerimiz bizde toplanan geleneksel mirasımızın yansımasıdır" dedi.Bekar, yürütülen proje ile bugünü geçmiş ve gelecekle zenginleştirerek Anadolu'nun bütün zenginliklerini göstermek istediklerini ifade etti.Konuşmaların ardından Gürcistan, Muğla, Burdur, Diyarbakır, Ankara, Bitlis, İstanbul ve Balıkesir halk oyunları ekipleri, davul, zurna, kemençe ile yörelerine özgü halk oyunlarını oynadı.Programa katılan vatandaşlar ekipleri uzun süre ayakta alkışladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diyarbakır Gürcistan Burdur Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

orda ordu da vardı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title