Haberler

"Anadolu'dan Genç Sanat"ı İstanbul'a Getiriyor

Güncelleme:

"Anadolu'dan Genç Sanat – I", Anadolu kentlerindeki sanat okullarından araştırma görevlisi ve öğrencilerin çalışmalarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor.

24 Mayıs tarihine kadar izlenebilecek olan serinin ilk sergisi, Anadolu'nun 5 şehrinden 11 genç sanatçının çalışmalarını ağırlıyor.

İstanbul'un yeni nesil kültür-sanat ve eğlence merkezi UNIQ İstanbul'da bulunan Turkmall Sanat, Anadolu'daki güzel sanatlar fakültesi araştırma görevlisi ve öğrencilerinin heykel ve resim çalışmalarını, kültür-sanat hayatının kalbi olan İstanbul'a taşıyor. "Anadolu'dan Genç Sanat" başlıklı sergi serisinin ilki, Van, Mersin, Konya, Eskişehir ve Trabzon'dan 11 genç sanatçının 25 eserinden oluşuyor. Sergide sanatseverler Meltem Durna, Yavuz Gümüşgöz, Tuncay Koçay, Yeliz Cantekin, Ozan Uygan, Ahmet Dalkıran, Ekin Deveci, Serdar Yılmaz, Nesrin Esendemir, Ayşe Alp ve Nurettin Yurt'un eserlerini görme fırsatı bulacak.

Serginin koordinatörlerinden Kerim Kürkçü "Anadolu'dan Genç Sanat" serisinin Anadolu'daki sanatçılar ile bir tanışma ve paylaşım ortamı yaratacağını söylüyor. Kürkçü; serginin hedefini şöyle açıklıyor:

"Son 20 yıldır İstanbul'un diğer metropol kentler gibi, sanatsal açıdan bir rol model olması ile birlikte Anadolu şehirlerinin de bu üretime dahil oldukları görülüyor. Bizler de böyle bir ortamda, ''Anadolu'da neler oluyor?'' merak ediyoruz. Anadolu'nun çeşitli kentlerindeki sanat okullarındaki üretimi kendi galerimize taşımak ve ortak paylaşım alanı oluşturmak için serinin ilk sergisini gerçekleştiriyoruz."

Sergide yer alan eserler Van'dan Doç. Dr. Sezer Cihaner, Mersin'den Prof. Dr. Berika İpekbayrak, Konya'dan Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Eskişehir'den Yard. Doç. Selçuk Yılmaz ve Trabzon'dan Öğr. Gör. Kadir Şişginoğlu'nun danışmanlığında Seçil Erel, Tülay İçöz, Kazım Karakaya, Deniz Biber, Kerim Kürkçü, Neşem Çelikkaya ve Kemal Sezeroğlu'ndan oluşan bir seçici kurul tarafından seçildi.

"Anadolu'dan Genç Sanat – I" 20 Şubat'tan 24 Mayıs tarihine kadar her gün saat 09:00 – 18:00 saatleri arasında UNIQ İstanbul, Turkmall Sanat'ta izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Mersin Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title