Haberler

Anadolu Bayram Tatilinde Misafirlerini Bekliyor

Köklü yemek kültürü, tabiatı, denizi, yeşili, doğası, tarihi ve kültürel mekanlarıyla Türkiye, yılın son güneşli günlerini 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde değerlendirmek isteyenler için farklı ...

ŞENAY ÜNAL - Köklü yemek kültürü, tabiatı, denizi, yeşili, doğası, tarihi ve kültürel mekanlarıyla Türkiye, yılın son güneşli günlerini 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde değerlendirmek isteyenler için farklı alternatifler sunuyor.

Seyahat acentalarının bayramda tatile çıkacaklar için hazırladığı tur seçenekleri arasında Kapadokya, Pamfilya, Misya, Fethiye, GAP, Kilikya, deniz, güneş, kum ve yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu Karadeniz Bölgesi bulunuyor.

Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye yönelik hazırlanan turları tercih eden tatilciler, aynı zamanda gittikleri bölgenin insanını, damak tadını, müziğini, ve kültürünü de tanıma fırsatı yakalıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, tur paketleri, Anadolu'nun hem tarihi ve hem de doğal güzelliklerini kapsıyor.

Tatile gideceklere yakın ve uzak mesafelere göre alternatifler tavsiye eden firmalar, günübirlik ya da kısa süreli bir program isteyenlere yakın şehirlerdeki turistik alanları önerirken, bayramı tatilde geçirmek isteyenler için de doğudan batıya, kuzeyden güneye birbirinden özel yerleri görmeyi vaat ediyor.

Aile büyükleriyle bayramlaşmanın ardından dolu dolu dinlencenin keyfini çıkarmak isteyenler, en fazla Kilikya, Kapadokya, Bitinya, İyonya, Pamukkale, Likya, Karya, Misya ve Bodrum gibi destinasyonlara yöneliyor.

- Kapadokya ve GAP turları

Birkaç gün büyükşehirlerin stresinden kaçıp rahatlamak isteyenlere sıklıkla önerilen turların başında, İpek Yolu'nun önemli geçiş noktalarından biri olan, doğal güzelliklerini Erciyes Dağı ve Hasan Dağ'ına borçlu, Perslerin "Güzel Atlar Diyarı" diye adlandırdıkları Kapadokya geliyor.

Genellikle sonbaharda büyük ilgi gören Kapadokya turları, deniz-kum-güneş algısının dışında tatil yapmak isteyenlere en uygun tatil şekli olarak belirtiliyor.

Bu tura katılanlar Avanos, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme, Hacı Bektaş-ı Veli, Derinkuyu ve Tuz Gölü'nü görme imkanı bulabiliyor. Kapadokya gezileri genellikle 3-4 gece, 4-5 gün şeklinde planlanıyor. Gezi kapsamında Türk gecesine ve balon turuna katılma imkanı da bulunabiliyor.

Bunun yanı sıra yemekleriyle damakta unutulmaz bir tat bırakan, 8 geceye kadar konaklama seçenekleri bulunan Gap turları da son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor. Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Harran, Şanlıurfa, Adıyaman, Nemrut, Halfeti, Birecik, Gaziantep, Kilis, Antakya'dan oluşan rotayla tarihi ve büyüleyici Mardin sokaklarında adımlanabilir, Nemrut'ta güneşin batışı seyredilebilir, Şanlıurfa'nın ünlü sıra gecelerine eşlik edilip, Gaziantep ve Kilis mutfaklarının birbirinden leziz yemekleri tadılabilir. Tura katılmak isteyenlerin 800-1000 lira arasında ücret ödemesi gerekiyor.

-Şahmeran Hamamı, Kleopatra Kapısı ve Daniyal Peygamber'in makamı

İsteğe göre farklı gün ve geceleme seçenekleri bulunan Klikya turu ile Adana St. Paul Kuyusu, Tarsus Şelalesi, efsanevi yılanların şahı Şahmeran'ın kesildiğine ve kanının duvarlarına sıçradığına inanılan Şahmeran Hamamı, tarihteki büyük aşklardan birisini simgeleyen Kleopatra Kapısı, Deniz Kapısı, Makam-ı Şerif Camisi ve Daniyal Peygamber'in makamı görülebilir.

Roma mimarisinin vazgeçilmez ögesi olan mozaiklerin sergilendiği Mozaik Müzesi ziyaret edilebilir. Zeus Tapınağı, Cennet Cehennem Obrukları, sarkıt ve dikitleriyle ünlü Dilek Mağarası gezilip görülebilecek diğer alanlar arasında sayılabilir.

-Unesco Dünya Miras Listesi'ndeki tarih

Günlerce sürecek bir seyahate çıkmaya vakit bulamayanlar için tam da aradıkları alternatiflerden biri olan Unesco Dünya Miras Listesi'ndeki "Safranbolu turu"nda hem 1 hem de 3 gece konaklamalı farklı seyahat seçenekleri mevcut.

Bu turda Safranbolu'nun kendine has daracık Osmanlı'dan kalma sokaklarında kaybolabilir, Dibek kahvesinin yanında yöreye özgü lokumların tadına bakabilirsiniz.

Tur çerçevesinde Amasra, Bartın, Yedi Göller, Sapanca, Maşukiye, Kartepe güzergahı boyunca seyahat edilebilirken, Safranbolu'da Yörükköyü, Köprülü Camisi, Güneş Saati, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı, Arasta; Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü zaman "Lala Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?" diyerek hayranlığını dile getirdiği Bakacak Tepesi'nden Amasra da görülebilir.

-Yeşillerin diyarı Karadeniz

Tur şirketlerinin değişik konaklama alternatifleri hazırladığı Karadeniz turu ile yeşilin tarihle iç içe geçtiği tüm güzellikleri birarada seyre dalabilirsiniz. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan, sarının ve yeşilin binbir tonuyla bezenen ve Uzungöl, Karagöl gibi önemli göllerinin yanı sıra Sümela Manastırı gibi birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan Karadeniz, doğada sakin yürüyüşler yapmayı sevenlerle Çoruh'un azgın suları arasında eşsiz bir rafting tecrübesi yaşamak isteyenler için doğru adres olarak değerlendiriliyor.

-Bol oksijeniyle Kaz Dağları

Tatilseverler Misya turlarıyla ise aşkın tüm dünyaya meydan okuduğu topraklar olan Kaz Dağları'nı gezip görme fırsatı bulabilecek. Tura katılanların Antik çağda, güzel dağlar ülkesi olarak bilinen Misya Bölgesi'nde, Alpler'den sonra dünyanın oksijen oranı en yüksek yeri olan Altınoluk ve Kazdağları'nın beyaz renkli mermer parçalarını sürükleyip getirmesi nedeniyle Akçay adını alan tatil beldelerini bir rehber eşliğinde gezebilecek.

Seyahatte ayrıca 22 küçük adayı bünyesinde barındıran Ayvalık Koyu da misafirlerini ağırlayacak. Misya gezisinde Şeytan Sofrası, Ceneviz Kalesi ve Ulu Cami gibi tarihi yapıların da seyahetseverlere eşlik ettiği geziye çıkmak isteyenlerin 350-400 lira ödemesi gerekiyor.

-Halikarnasos'un sularında tatil

Büyük İskender'in manevi annesi Kraliçe Ada'ya (Kayralı Prenses) hediye etiği toprakların başkenti olarak bilinen Halikarnasos'un sularında "Durdukça yosunundan yeşile, yüzdükçe suyun maviliğinde kaybolmak" isteyenlere hitap eden Bodrum turları tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiğji turlardan birisi.

Göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve masmavi koylarıyla eşsiz güzellik barındıran Ege bölgesini kapsayan Misya turları 700-800 lira arasında satın alınabiliyor.

-Kültür ve sanat şehri Eskişehir

Türkiye'nin en önemli yol kavşaklarından biri olmasının yanında lületaşı ve şifalı sularıyla tanınan Eskişehir de ulaşım imkanlarının artmasıyla son yıllarda çokça tercih edilen bir turizm merkezi olmaya başladı.

Birçok tarihi esere de ev sahipliği yapan Eskişehir'e giden ziyaretçiler, kendilerini Porsuk Çayı üzerinde sıralanmış renk renk köprüler ve altından geçen gondollarla adeta küçük bir Amsterdam seyahatine çıkmış gibi hissediyor. Bu turu tercih edenler Napoliten müzik eşliğinde, daracık kanallardan geçen gondollarla küçük bir gezinti yapabilmenin yanında Tülomsaş Fabrikası, Odunpazarı, Osmanlı Evi Müzesi, Atlıhan Tarihi Çarşısı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kurşunlu Külliyesi, Eskişehir Mevlihanesi, Kentpark, Cumhuriyet Eserleri Müzesi ve Karikatür Müzesi'ni ziyaret edebilecek.

-Tarih kokan Beypazarı

Son yıllarda turizm alanındaki şöhreti her geçen gün artan, Ankara'nın küçük ve tarih kokan ilçesi Beypazarı'nı görmek isteyenler, ancak bugüne kadar imkan bulamayanlar için bayram iyi bir fırsat olarak sunuluyor.

Havucu, gümüş takıları, tereyağlı kurusu ile şirin bir bozkır ilçesi olan Beypazarı'na gidecekler için Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden olan konaklarda geceleme imkanı da sunuluyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Kapadokya Eskişehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title