Haberler

"Anadolu Basını Özendirme Yarışması" Ödül Töreni

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "92 yıllık geçmişe sahip olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak kendini yenilemekte ve bu çerçevede organizasyon"...

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "92 yıllık geçmişe sahip olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak kendini yenilemekte ve bu çerçevede organizasyon yapısını, personel profilini ve teknolojik altyapısını yeniden şekillendirmektedir" dedi.

Karakaya, "Anadolu Basını Özendirme Yarışması"nın ödül töreninde yaptığı konuşmaya, vefat eden şair ve gazeteci Abdurrahman Karakoç'u anarak başladı.

Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapan Bursa'nın ekonomik ve kültürel bakımlardan önemli bir yere sahip olduğunu belirten Karakaya, "Bu anlamda Bursa'nın medyaya yönelik çalışmalarda da en ön sıralarda yer alması hiçte şaşırtıcı değildir. Yerel ve bölgesel medya bakımından en gelişmiş illerimizden biri olduğundan bizlerde BYEGM olarak etkinliklerimizde Bursa'ya ayrı bir önem ve değer vermekteyiz" dedi.

Bursa'da geçen yıl içinde önemli etkinlikler düzenlendiğini anlatan Karakaya, şöyle konuştu:

"Bursa'da geçtiğimiz yıl içinde çok önemli etkinlikler düzenledik. Balkan Ülkeleri Medya Forumu, Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri, İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı, tüm bu etkinliklerimizde Bursalı yetkililerden ve medyasından yoğun ilgi gördük. Bugün yine çok anlamlı birkaç etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere Bursa'da bulunuyoruz. Genel Müdürlüğümüzün kuruluş yıl dönümü, Anadolu Basını Özendirme Yarışması Ödül Töreni ve Bursa İl Müdürlüğümüzün açılışı için bu güzel şehirdeyiz. Kuruluş yıl dönümleri sadece bir kutlama değil, aynı zamanda yapılanları gözden geçirme, kurumun geldiği noktayı değerlendirme, yeni hedefler belirleme bakımlarından eşsiz fırsatlardır. Biz her yıl, kuruluş yıl dönümlerimizde bunu yapmaya azami gayret gösteriyoruz. 92 yıllık geçmişe sahip olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dünyada ve medyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak kendini yenilemekte ve bu çerçevede organizasyon yapısını, personel profilini ve teknolojik altyapısını yeniden şekillendirmektedir."

Karakaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın destek ve yönlendirmeleriyle yürütülen yeni yapılanmanın yerel medyaya yönelik çalışmalarda da büyük değişimleri beraberinde getirdiğini söyledi. Anadolu Basınını Özendirme Yarışmaları'nın da bu etkinliklerden biri olduğunu anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Her yıl düzenlediğimiz bu yarışma, yerel medyada çalışan meslektaşlarımızın teşvik edilmesi bakımından son derece faydalı olmaktadır. Yarışmaya katılan eserlerden yıldan yıla nitelik yönünden bir iyileşme gözlenmektedir. Bu da yerel medyamızın gelişimi konusunda ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en bariz göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz yarışmalara da ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum."

Konuşmanın ardından TSE Başdanışmanı Osman Katipoğlu tarafından, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün aldığı TSE ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TSE ISO-EN 9001 2008 sertifikası, Karakaya'ya verildi.

Daha sonra, Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlere, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından ödülleri verildi.

Törene, Merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve AA Denetim Kurulu Üyesi Erkan Durdu da katıldı.

-Ödüller-

Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nda, ödüle değer görülen medya mensupları ve çalışmaları şunlar:

-"Yazılı Basın Kategorisi-

Fotoğraf:

1-Siirt Birlik Gazetesi, Diya Yarayan 'Anneye Ders' (Siirt)

2-Karadeniz'de İlk Haber Gazetesi, A.Okan İsmailoğlu 'Yürü Be Kim Tutar Seni' (Trabzon)

3-Yenigün Gazetesi, Aydın Çetinkaya 'Paraşütçüler 'Ay'ak Bastı' (İzmir)

Mizanpaj:

1-Konya Yenigün Gazetesi, Alper Ertaş (Konya)

2-Yeni Kuşak Gazetesi, Melek Allioğlu (Erzurum)

3-Kastamonu Sözcü Gazetesi, Hüseyin Güven Tuzcu (Kastamonu)

3-Günlük Gazetesi, Tevfik Dinçkalmış (Adana)

Özel Ödül: Van Postası, Turan Şahinbaş (Van)

Araştırma:

1-Malatya Hakimiyet Gazetesi, Esra Altaş 'Müzeler Bir Kentin Vitrinidir'

(Malatya)

2-Sakarya Gazetesi, Kıymet Aslan 'Söğüt'ün İpek Ninesi' (Bilecik)

3-Refleks Gazetesi, Belma Bağrık (Mahlası Belma Şipal) 'Tarımda İstikrar İçin Çiftçi-Sanayici El Ele' (Adana)

Röportaj:

1-Adapazarı Gazetesi, Tarık Bulut 'Kaldırdığı 192 kilo, Onu Vefasızlık Kadar Bu Hayatta Yormadı' (Adapazarı)

2-Çorum Hakimiyet Gazetesi, Gülesin Ağbal Demirer 'Bu Kapıdan İçeri Giren Kadının Hayatı Değişiyor' (Çorum)

3-Sakarya Yeni Haber Gazetesi, Engin Arapoğlu 'Topraklarımıza Yazık Oluyor'

(Adapazarı)

Yerel Haber:

1-Karadeniz-de İlk Haber Gazetesi, İsmail Uğur Uğurlu 'Ödül Aldı Ailesini İcradan Kurtardı' (Trabzon)

2-Denge Gazetesi, Emin Aydın 'Cangül'ün Suçu Ne-' (Aydın)

3-Batman Çağdaş Gazetesi, Arif Arslan 'Çocuktan Taş Değil Şeker' (Batman)

Makale-Yorum:

1-İnegöl Yıldırım Gazetesi, Mehmet Hanefi Yıldırım 'Önemli Olan Yusuf Olmak'

(Bursa)

1-Doruk Gazetesi, Fatoş Tekbaş 'İyi Yaşamak Adına Savaşlar İcat Edildi'

(Adana)

2-Osmaniye 80 Gazetesi, Şükrü Tozluklu 'Vatansever Olan Gelsin' (Osmaniye)

3-Dut Ağacı Gazetesi, Gönül Önderoğlu '7. Yıl Üzerine' (Erzincan)

Dergi (Türkçe'nin Doğru Kullanımı):

1-Hatay Güney Rüzgarı Dergisi, Mehmet Ali Solak (Hatay)

2-KNK Dergisi, Nalan Kolağası İmre (İzmir)

-Görsel Basın Kategorisi-

Belgesel:

2-Denizli Radyo-Televizyonu, Yaşar Tok ve Murat Çiçek 'Tarihin Peşinde'

(Denizli)

3-Kanal Urfa Televizyonu, Ferhat Özer 'Tunus' (Şanlıurfa)

Yurtdışı Basın:

1-Millet Gazetesi (Yunanistan) Cengiz Ömer 'Türkiye'nin Tanıtımı' dalında

Mansiyon Ödülü Alan Gazeteler:

Demokrat Kocaeli Gazetesi-Kocaeli, Haber Vaktim Gazetesi-Ankara, Dost Artvin Gazetesi-Artvin, Denizli Gazetesi-Denizli, Bursa Hakimiyet Gazetesi-Bursa, Gündem Gazetesi-Giresun, Soma Kurtuluş Gazetesi-Manisa, Pusula Gazetesi-Kırıkkale, Yeni Ülke Gazetesi-Sivas, Hatay Gazetesi-Hatay, Milletin Sesi Gazetesi-Erzurum, Gaziantep Ekspres Gazetesi-Gaziantep, Pervasız Gazetesi-Konya, Denge Gazetesi-Aydın, Boğazlıyan Çağlayan Gazetesi-Yozgat, Umut Gazetesi-Siirt.

Muhabir : Umut Özgan

Yayıncı : Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Murat Karakaya Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title