Haberler

Anadolu Ajansından Açıklama Açıklaması

Anadolu Ajansı (AA), Taraf gazetesinin "seçim sonuçları emniyet müdürleri tarafından sadece AA personeline verilecek" yönündeki iddiasının bilgiden yoksun, cahilce kurgulanmış bir yalan haber olduğunu, seçim seçim sonuçlarını emniyet görevlilerinin değil sadece Yüksek Seçim Kurulunun verebileceğini bildirdi.

AA'dan bugün yayınlanan habere ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Taraf Gazetesi, bugünkü sürmanşet haberinde Anadolu Ajansının da isminin geçtiği asılsız bir habere imza atmıştır.

Anadolu Ajansı, 30 Mart Yerel Seçimlerini abonelerine ulaştırmak için bir süredir hummalı bir çalışma yürütmektedir.

AA, teknolojik donanımından haberci altyapısına her türlü hazırlığını yaparak deneme yayınlarını başarıyla tamamlamış ve seçim sonuçlarını vermek için saat saymaya başlamıştır.

Bu durum Anadolu Ajansı tarihinde bir ilktir; haberlerinde doğru, tarafsız ve etik olmayı en büyük sermaye kabul eden AA, yarınki seçim sonuçlarını da bu ilkeler temelinde abonelerine yedi dilde duyuracaktır.

Durum bu kadar netken ve hemen her gün gazete ile televizyonlarda seçim hazırlıklarımızı en ince ayrıntısına kadar şeffaf şekilde anlatırken, çalışmalarımızın bazı medya organları tarafından çarpıtılmasını anlamak mümkün değildir.

Türkiye'de seçimler, Yüksek Seçim Kurulu uhdesinde yürütülür, açıklanır ve resmiyet kazanır.

Kolluk kuvvetleri bu süreçlerde sadece güvenliği sağlayıcı amaçlı verilen görevleri yürütürler. Dolayısıyla Taraf Gazetesinin 'seçim sonuçları emniyet müdürleri tarafından sadece AA personeline verilecek' yönündeki haberi, bilgiden yoksun, cahilce kurgulanmış bir yalan haberdir. Seçim sonuçlarını hiçbir zaman emniyet görevlileri vermez, sadece Yüksek Seçim Kurulu verir.

Ayrıca seçim sonuçlarına dair haberleri aktarırken, 'iktidar partisine öncelik vererek diğer parti üyelerinin morallerini bozmak suretiyle sandık başlarından ayrılmalarını sağlamaya' dönük iddialar da aynı derecede asılsızdır, iftiradır.

İddia sahibi yayın organını, bu asılsız yayını için özür dilemeye davet ediyoruz.

Türkiye toplumu ve demokrasi için hayati önem taşıyan yerel seçimler konusunda 'Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya' göre diye başlayan ciddiyetten uzak bir haber yapmanın da basın ahlak ilkeleriyle bağdaşıp bağdaşmadığının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Bu arada kurumumuz, iftira sahiplerine yönelik gerekli hukuki süreci de başlatmış bulunmaktadır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

yüksek seçim kurulu anadolu ajansı türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title