Haberler

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

15 Kasım 2013

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı:

"2003'ten bu yana 8 gümrük kapısı, devletin cebinden 5 kuruş harcanmadan 265,2 milyon liralık yatırımla modernize edildi"

"Cumartesi temelini atacağımız Çıldır/Aktaş Gümrük Kapısı da 33 milyon 162 bin lira harcanarak çağdaş bir yapıya kavuşacak"

"Çıldır/Aktaş Kapısı'nın 1 Haziran 2014'te bitirilmesi planlanıyor"

"Dilucu, Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapıları ile Halkalı Gümrük Tesisleri, kamuya hiçbir yük getirmeden YİD modeli ile 1,5 yıl içinde modernize edilecek"

"Akçakale, Karkamış, Öncüpınar, Yayladağı, Ali Rıza Efendi, Posof/Türkgözü, Pazarkule, Dereköy Gümrük Kapıları ile  Erenköy Lojistik Merkezi ve Gümrük Tesisleri de YİD modeliyle modernize edilecek"

(Bülent Karaaslan/Ankara)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:

- "Sayın Barzani'nin, Sayın Başbakanımızın davetiyle Diyarbakır'a gelmesi hem Türk-Kürt ilişkileri açısından hem bölgenin barışı açısından hem çözüm süreci açısından anlamlı mesajlar içeriyor. Birileri buradan olumsuz mesajlar çıkararak daha işin başında peşin hükümlü bir tavır içerisine girmemelidir"

- "Ortadoğu coğrafyasının dört siyasi aktöründen söz edecek olursanız, bunlar Türkler, Araplar, Farslar ve Kürtlerdir. Eğer bu bölgede barış sağlanacaksa eğer bu bölgede huzur temin edilecekse bu unsurlardan hiçbirisini gözardı etmemeniz, yok saymamanız gerekiyor, oyunda hepsi yer almalı"

-"Şu anda 10 büyükşehirde belediye başkanı olan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu çok başarılı. Çok başarılı olan arkadaşlara 'siz kenara çekilin, biz yerinize başkasını getireceğiz' demeyiz, başarıyı ödüllendirmek lazım. Şu anda bizde olan büyükşehirlerde arkadaşlarımızın önemli bir kısmının ben devam edeceğini düşünüyorum"

"Anayasa Uzlaşma Komisyonu artık patinaj yapıyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonunun geldiği nokta işin tıkandığını gösteriyor. Tabii Sayın Meclis Başkanı ve Uzlaşma Komisyonu ne karar verirse biz ona saygılıyız ama öyle anlaşılıyor ki anayasa meselesi de bir başka bahara kalmıştır"

(Enes Kaplan-Kadir Karakuş/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi

Pakistan Senatosu Savunma ve Savunma Üretimi Komitesi Başkanı Müşahid Hüseyin Seyid:

"Türkiye de kendi güvenliği için en iyi teklifi değerlendirmek isteyebilir, bu da tamamen yasaldır"

"Güvenlik ve savunma kaynaklarının çeşitlendirilmesi iyi bir karardı"

(Sinan Polat/Ankara)

4- Kartla yedik, içtik, akaryakıt aldık

Türk halkı 154,2 milyon kredi kartı ve banka kartı ile dakikada yaklaşık 780 bin lira, günlük de 1,1 milyar liralık işlem yaptı

2013'ün ocak-eylül döneminde kredi kartı ile toplam 288 milyar 438,3 milyon lira, banka kartıyla da toplam 18 milyar 17,7 milyon liralık işlem gerçekleştirildi

Kredi kartları en çok market, alışveriş merkezleri ve yakıt istasyonlarında, elektrik-elektronik ve giyim eşyası almak için kullanıldı

(Leyla Ataman Koyuncuoğlu/Antalya)

5- 2023 hedefini erken yakalayacaklar

2023 hedefleri doğrultusunda 2,4 milyar dolar ihracat bekleyen su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatı, yılın 10 ayında yüzde 22 artarak 1,6 milyar dolara ulaştı

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun:

"İhracatın yıl sonu itibarıyla 1,9 milyar doları geçmesi öngörülmektedir. Sektörün 2023 yılı hedefini önümüzdeki yıl yakalayacağını tahmin ediyoruz. Bu, sektörümüz adına sevindirici bir durumdur"

(Erdal Çelikel/Ankara)

6- Tunus'tan Türk yatırımcıya "özel bölge"

Tunus Ticaret ve El Sanatları Bakanı Abdelwahab Matar:

"Yabancı yatırımcılar içinde Türk yatırımcıları tercih ediyoruz çünkü onları seviyoruz ve kendimize yakın hissediyoruz"

"El Nahli bölgesinde 20 hektarlık bir alan Türk yatırımcılarına ayrıldı, 300 milyon liralık yatırım bekliyoruz"

"Türk iş adamlarının Tunus'ta büyük bir hipermarket açması konusunda çalışmalarımız devam ediyor"

(Tolga Albay/İzmir) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- "Aşılı çoçuklarda su çiçeği riski yok"

- Sağlık Bakanlığınca, sınırdaki 6 ilde ve Adana'da 5 yaşın altındaki hem Türkiye hem Suriye vatandaşı 1 milyon çocuğa, 18-24 Kasım'da ağızdan damla şeklinde çocuk felci aşısı verilecek, aşılama bir ay sonra tekrarlanacak

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu:

"Aşılanmış çocuklar açısından risk yok ancak bu çocuklar virüsü bağırsaklarında taşıdığı için aşılanmamışlara bulaştırabilir"

"Hastalık Türkiye'de 1998'de elimine edildi, şimdiye kadar yeni vakaya rastlanmadı"

(Selma Bıyıklı Adabaş/Ankara)

8- Erken rezervasyonda kampanya dönemi

-Turizm sektörü, yerli turistlerin yaz sezonunda daha uygun fiyata tatil yapmasına imkan sağlayan erken rezervasyon kampanyasını başlattı

-Gelecek yılın tatili şimdiden planlamak isteyenler, 200 avroya varan indirimle tatil paketi satın alabilecek

-Bir turizm acentesinin satış ve pazarlama müdürü Sarp Özkar:

-"Eğer yerli turistler rezervasyonlarını ilk dönemde, yani kasım-aralık döneminde, yaptırırsa maliyetine yakın bir rakamla tatile gidebilecek"

(Şenay Ünal/Ankara)

9- Bursaspor, "Timsah Gözü" laboratuvarıyla dünya devleriyle yarışacak

Yeşil-beyazlı kulüp, "Timsah Gözü" ismi verilen scouting (futbolcu izleme ağı) laboratuvarıyla, iki yıl içinde dünya devleriyle yarışmayı hedefliyor

Bursaspor Kulübü Scouting Direktörü Tarkan Batgün:

"Laboratuvar, Türkiye'de hiçbir kulüpte olmadığı gibi Avrupa'da bir Barcelona bir de Manchester City'de var"

-? "Bursaspor'un dünya kulübü olması için öncelikle bu scouting yapılanmasıyla kendimizi tanıtma amacındayız"

(Hüseyin Yeşilkavak/Bursa) - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title