Haberler

Anadolu Ajansı'ndan Teşekkür Mesajı

Anadolu Ajansı, yerel seçim yayınlarıyla ilgili teşekkür mesajı yayınladı Mesaj şöyle:

Türkiye, tarihi günlerinden birini yaşadı; 30 Mart 2014 yerel seçimleri dolayısıyla 52 milyon vatandaşımız sandık başına gitti ve siyasi tercihlerini özgür iradeleriyle yansıttılar.

Seçim günleri demokrasinin bayram günleridir.

Ülkemizin ve milletimizin son 94 yıllık tarihinin yakın şahidi olan Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde kamuoyuna ulaştırarak dünkü demokrasi sınavında önemli bir ilke imza attı. Ajans tarihinde ilk kez sandık başından seçim sonuçları verdi.

Bu zorlu ve önemli çalışma için uzunca bir hazırlık evresi geçirildi.

Ajansımızın yıllara dayanan güvenilir yapısı nedeniyle, 20 ulusal televizyon, 21 ulusal gazete, 144 yerel televizyon, Google, MSN dahil 450 web sitesi seçim sonuçlarını Ajansımızdan almayı tercih etti. Türk medyasının yüzde 85'den fazlası veri yayınları için kurumumuzla anlaşma imzaladı.

Seçim günü için 1500 haberci ve sandık başlarında 95 bin kişi ile büyük bir haber seferberliği başlatıldı.

Fotoğraf yayıncılığı tarihinde bir ilke imza atılarak 4 bin 334 adayın fotoğraf ve biyografisi önceden abonelere gönderildi.

Seçim gününe ait hareketlilikle ilgili 3 bin 200 Türkçe, 976 İngilizce altyazı olmak üzere toplam 4 bin 176 fotoğraf yayınlayarak, bir günde yayınladığımız en yüksek fotoğraf sayısı ile rekor kırıldı.

Seçim günü 3 bin 200 haber yayınlayarak ayrı bir rekora imza atıldı. Bu doğru ve tarafsız haberler, manipülasyon yapmak isteyen art niyetli kişileri engelledi.

Abonelerimize ayrıca yine rekor sayıda 600 video servis ettik.

Tüm haberlerimizin en önemlileri Arapça, İngilizce, Fransızca, Boşnakça, Kürtçe, Rusça dillerine çevrilerek seçimler tüm dünyaya duyuruldu.

Seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte çok büyük bir hızla sandık sonuçlarını yayınlandık ve yaklaşık üç saat içinde genel kanaat oluşturacak veriler yayınladı. AA uzun süre en çok sandık sonucu veren ajans olarak önde yer aldı.

-AA'ya yönelik haksız saldırılar

Kurumumuzun seçim sonuçları vermesine yönelik bazı gazetelerde birkaç gün önceden başlatılan karalama kampanyası seçim gecesi tekrarlandı.

Başarılı yayınlarımızın etkisi üzerine kimi televizyon yorumcuları, gazeteciler, sosyal medya aktivistleri ve bazı siyasiler Anadolu Ajansını açıktan hedef göstererek aleyhte bir kampanyanın oluşumuna zemin hazırladılar.

Bu kampanyadan sonra Ankara ve İstanbul başta olmak tüm bürolarımıza tehdit ve hakaret telefonları yağdı. Twitter'da "AA bürolarını basalım" kampanyası düzenlendi çalışanlarımız korkutulmaya çalışıldı.

Sandıkların yüzde yetmişine yakınını verdiğimiz anda Türkiye'deki bazı hacker grupları, ulusal ve uluslararası tüm siber korsanları, Anadolu Ajansına saldırıya çağırdı.

AA tarihinde görülmemiş bir siber saldırıyla karşı karşıya kalan sistemlerimiz, çökertilemedi ancak veri yayını yavaşlatıldı.

Saldırılar dolayısıyla yaklaşık 3 saat boyunca düzenli veri akışı aksadı. Sistemin normale döndürülmesinin ardından girilen verilerle aradaki açık kapatılarak sandık sonuçlarının yüzde 98'si verildi ve çalışmalar tamamladı.

Ajansımıza yönelik karalama kampanyasına bazı siyasilerin öncülük etmesi, Ajansımızın seçimleri manipüle ettiği iddialarını dile getirmesi, Türk siyaseti adına çok üzücüdür. Bir medya kuruluşunun sandığa atılmış bir oyu etkilemesi mümkün değildir.

Nitekim seçim akşamı saatler ilerledikçe Ajansımızın verilerinin gerçekçi olduğu anlaşıldı. Bu sabah saatlerinde netleşen Yüksek Seçim Kurulu sonuçlarıyla karşılaştırıldığına verilerimizin büyük oranda gerçekçi olduğu görülecektir.

Anadolu Ajansı Türkiye'nin ulusal haber ajansıdır. Tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf tutmaz.

Siyasi partilerin kendi arasındaki mücadelesine kurumumuzu alet etmeleri, dünya markası olma yönünde emin adımlarla ilerleyen milli Ajansımıza yıpratmaktan başka bir anlam taşımaz. Siyasi kurumlarımızın daha dikkatli olmalarını ve onların da sesini dünyaya duyuran ulusal Ajansımıza sahip çıkmalarını bekliyoruz.

Bu proje için gecesini gündüzüne katan ve büyük fedakarlık yapan AA ailesi, her şeye rağmen demokrasinin bayram gününe küçük de olsa bir katkı yaptığı için bahtiyardır. Abonelerimizin ve sorumlu olduğumuz milletimizin teveccühüne müteşekkiriz.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kuruluş senedimize yazdığı gibi, "Anadolu Ajansı Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmaya devam edecektir."

Seçimler ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Anadolu Ajansı - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Türkiye Google Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title