Haberler

Anadolu Ajansı'na Teşekkür Plaketi

Irak Türkmen Cephesi (ITC) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği, Anadolu Ajansı'na (AA) bölgedeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği, Anadolu Ajansı'na (AA) bölgedeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Erbil'deki Türkmeneli binasında düzenlenen törende, AA, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türk Kızılayı ve Türkmeneli televizyon kanalına teşekkür plaketi takdim edildi. Anadolu Ajansı Sorani Yayınlar Editörü Salih Bilici, TRT Kurdi Erbil Temsilcisi Harun Aykaç ve Türk Kızılayı Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar teşekkür plaketini ITC Milletvekili Aydın Maruf'un elinden aldı.

Maruf, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti, Suriye'deki mazlum Türkmenlere de sahip çıktı, Irak'taki Türkmenlere de sahip çıktı. ve hala Türkiye'nin yardımları devam etmektedir. Türk Kızılayı, AFAD, TİKA ve Türk Ocakları'nın yardım çalışmalarının yanı sıra Anadolu Ajansı, TRT Avaz, TRT Haber, TRT Kurdi ve Türkmeneli televizyon kanalı, Zaho'dan başlayıp Germiyan bölgesine kadar, Irak'ın güneyi, Süleymaniye ile Kerkük Yahyava mıntıkasına kadar olan bütün bölgelerde kamplarda kalan Türkmen mazlumlar ile diğer etnik mazlumların dramını haberleştirip dünyaya duyurdular. Bu önemli bir çalışmadır. Biz bu nedenle bu medya kuruluşlarına şükranlarımızı bildiriyoruz. Bu medya kuruluşlarının Türkmenin mazlum sesini Türkiye, Avrupa ve dünyaya aktarmada büyük rolleri oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Maruf, insani yardım çalışmalarına verdikleri destek ve lojistik yardımlarıyla yaraları saran Türk Kızılayı, AFAD ve TİKA'ya da teşükker ederek, "Biz bu bölgede birlikte ve kardeşlikle daha güzeliz. Biz burada Kürtlerle birlikte yaşıyoruz. Kürtler bizim kardeşimizdir. İnşallah 2016 tüm dünya için barış ve birlikte yaşanılan iyi bir yıl olur. İnşallah göçmenlerimiz ve mazlum insanlarımız evine döner. Ortadoğu'ya barış gelir" dedi.

Törende konuşan AA Sorani Yayınlar Editörü Salih Bilici de Anadolu Ajansı olarak bölgedeki sıcak gelişmeleri aktarmaya ve mazlumların sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türk Kızılayı Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title