Haberler

Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nde Mezuniyet Heyecanı

Güncelleme:

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Foto Muhabirliği Eğitim Programı mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Dünyada fotoğrafları sürkülasyona giren ve o sirkülasyon sonucunda da görünürlüğü artan en verimli kurumlardan bir marka haline geldik. Son Suriye fotoğraflarını yayınlamamızla beraber oldıkça güçlü bir konuma geldiğimizi mutlulukla belirtmek isterim" dedi.

'' Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Foto Muhabirliği Eğitim Programı" mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Akademiye seçilen 39 öğrenci, 2 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından, sertifikalarını alma mutluluğunu yaşadı.

Sertifika töreninde, akademiden mezun öğrencilerin, eğitim gördükleri dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin hazırladıkları film ve multimedya gösterimi yapıldı.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, törende, kendileri açısından çok önemli bir çalışma olduğunu, ilk defa fotoğraf alanında kurs açtıklarını söyledi.

Multimedya muhabirliğinin yeni bir alan olarak doğduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

"Multimedya muhabirliği diye bir alan oluşacak ve bu da bizim kurumumuzda ilk olmasını arzu ettik. Fotoğrafı, kamerayı, yazıyı, sosyal medyayı hepsini birlikte kullanabilen, harmanlayabilen bir muhabir. Bu çalışmaların gösterilme mecraları da Türkiye'de maalesef çok fazla yok. Pazarlama departmanımız da satmak için uğraşıyor ama satamıyor. Satılmayacağını da düşünüyorum. Yüksek kalitede malın alıcısı azdır. Anadolu Ajansı yüksek kalitede ürünler çıkartır. Bu ürünümüzü bedava vereceğiz ama ucuza da satmayız. Kanaatime göre, gelecekteki habercilik sektöründe önemli bir alan olarak yerini alacaktır buna ben inanıyorum. Ama Türkiye'de biraz daha geç olacak, Avrupa'da bu aslında gittikçe oturan bir sektör olarak gözüküyor. Birçok önemli gazetenin internet sitesinde bu, multimedya çalışmalar gözüküyor. Biz de bu alana da yeni bir ürün olarak tanıtımına, çalışmalarına başladık. Estetik açıısndan da son derece güzel."

Öztürk, multimedya konusunun Anadolu Ajansı'nın 2014 yılında üzerinde durduğu bir konu olduğuna dikkati çekerek, multimedya muhabirliği konusunun biraz daha şekillendiği zaman bunun üzerine belki yeni bir akademi açılabileceğini bildirdi.

"Biz sanatçıyız, haber sanatçısıyız" diyen Öztürk, "Herkes haber işçisi olabilir ama biz aynı zamanda sanatçıyız. Bir haberi yazan muhabirimizin cümlelere kattığı estetik, sizin fotoğraf çekerken bu kareye kattığınız estetik, kameramanımızın kamerasına kattığı estetik, bizim sanatçı yönümüzü öne çıkartan konudur" ifadesini kullandı.

Öztürk, 17 Şubat Pazartesi günü değerlendirme yapılacağını, öğrencilerin performanslarına bakılacağını ve sonuçları bir komisyonun belirleyeceğini söyledi.

-"Yabancı dil sayısında da AFP ve AP'yi geçmişiz"

Kendisini en çok etkileyen konulardan birinin "Fırsat" meselesi olduğuna değinen Öztürk, öğrencilerin akademide eğitimdeyken çektikleri fotoğraflarının uluslararası medyada yer almasının çok heyecan verici ve etkileyici bir şey olduğunu dile getirdi.

Öztürk, bugün Türkiye'de marka değeri belki çok yüksek olan kurumlarda, gazetelerde, televizyonlarda bu fırsatın olmadığını belirtti. Bu durumun çok büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"20 yıllık gazeteciyim hiçbir dönemde bu fırsatı yakalamadım. Eski foto muhabiri olan arkadaşlarım bunun kıymetini daha iyi anlıyorlardır. Ajansın bu gücüyle göreve başlayan birisi, bunu normal bir fırsatmış gibi görüyor ama bu çok büyük bir fırsat ve bu fırsat da Türkiye'de sadece Anadolu Ajansı'nda var, çok iyi kullanıyoruz. 100. yıl vizyonumuz çok iyi bir konuma geldi. Geldiğimiz noktada aldığımız duaların katkıları çok büyük. Başta dünyanın mağdur ve mazlum bölgelerine yaptığımız haberler, onların seslerini dünyaya duyurduğumuz fotoğraflar, videolar ve haberleri hesaba katarsanız çok büyük dualar aldık, çok büyük hayırlarla anıldık. Dünyada fotoğrafları sirkülasyona giren ve o sirkülasyon sonucunda da görünürlüğü artan en verimli kurumlardan bir marka haline geldik. Son Suriye fotoğraflarını yayınlamamızla beraber oldukça güçlü bir konuma geldiğimizi mutlulukla belirtmek isterim. Yabancı dil sayısında da AFP ve AP'yi geçmişiz. Onlar 5 ve 6 dilde yayın yaparken biz bu sene 7 dilde yayın yapan bir kurum olduk."

-"Anadolu Ajansı ilk defa seçim sonuçlarını verecek, dünyaya ve Türkiye'ye tanıtacak"

Mart ayında yerel seçimlerin yapılacağını ve bu konudaki çalışmaların kendileri için çok kritik olduğunu belirten Öztürk, "Çünkü Anadolu Ajansı ilk defa seçim sonuçlarını verecek, dünyaya ve Türkiye'ye tanıtacak. Ajansın ilk tecrübesi, bunun koordinasyonu, bunun sevk ve idaresinden bahsediyorum aynı zamanda bunun fotoğraflarından, görüntüsünden bahsediyorum. Dolayısıyla çok büyük bir proje, çok büyük bir çalışma içerisindeyiz. 30 Mart sadece Türkiye'deki siyasi atmosferi değil, Anadolu Ajansı'nın da aynı zamanda çok kritik ve hayati tarihlerinden birisi olacak. Bütün departmanlarımıza çok büyük görevler düşecek" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile 19 Şubat Çarşamba günü AA'nın Londra'daki ofisini açacaklarını bildiren Öztürk, "Bu açılışımızı gerçekleştirerek, Ortadoğu'daki, Avrupa'daki önemli bürolarımızdan birini açmış olacağız. Avrupa'daki operasyonumuzun finans, spor ve diplomasi haberlerimizin önemli merkezlerinden biri olacaktır" dedi.

Öztürk, bundan sonraki projenin kameramanlara yönelik olacağına değinerek, Foto Muhabirliği Eğitim Programı'na katkı veren herkese teşekkür etti.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi de Foto Muhabirliği Eğitim Programının farklı bir akademi çalışması olduğunu belirterek, "Anadolu Ajans'ının kendisi başlı başına çok büyük bir mektep. Bu mektepten mezun olanların tamamı ya da bu mektep de yetişip başka kurumlara gidenlerin tamamı işleriyle farklarını ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ise multimedya çalışmalarının önemli bir olguya işaret ettiğini aktararak, öğrencilerin yaptıkları çalışmaların kısa süre sonra yayınlanacağını söyledi.

"Bütün dünya ajansları foto muhabirlerinin sayısını azaltırken, önemli bir bölümünü işten çıkartırken biz, bölgemizin en yetenekli foto muhabirlerini yetiştiriyoruz" diyen Sel, multimedya ve fotoğrafta Anadolu Ajansı'nın bir ekol olduğunu ifade etti.

Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek de 2014 yılının ilk mezunlarını verdiklerine değinerek, AA Haber Akademisi'nde ilk eğitimin 6 Şubat 2012'de başladığını hatırlattı.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Tek, ajans muhabirliği eğitiminde 38, diplomasi ve finans muhabirliği eğitiminde 48, ingilizce ajans muhabirliğinde 30 öğrencinin sertifika aldığını ve 100'e yakın kişinin AA Haber Akademisi mezunu olarak mesleğini yaptığını söyledi.

Haber Akademisi öğrencilerini temsilen Binnur Ege Gurun ve Oğuzhan Çal da eğitim gördükleri sürede ajans çalışanlarıyla samimi ve içten bir ilişki kurduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile AA yöneticileri ve servis editörleri, öğrencilere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title