Haberler

Anadolu Ajansı 95 Yaşında

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı, AA'nın Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulduğunu belirterek, "95 yıl sonra bugün de hedefimiz; ulusal ve uluslararası değişim dinamiklerini takip ederek bulunduğumuz noktayı sağlamlaştırmak, bize tevdi edilen bu görevi, köklü bir kurum hafızasıyla yeni nesillere aktarmak ve Türkiye'nin hikayesini dünyaya anlatmaktır" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı, AA'nın Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulduğunu belirterek, "95 yıl sonra bugün de hedefimiz; ulusal ve uluslararası değişim dinamiklerini takip ederek bulunduğumuz noktayı sağlamlaştırmak, bize tevdi edilen bu görevi, köklü bir kurum hafızasıyla yeni nesillere aktarmak ve Türkiye'nin hikayesini dünyaya anlatmaktır" ifadesini kullandı.

Kazancı, Anadolu Ajansının kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AA'nın 6 Nisan 1920'de kuruluşunu "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun girizgahı" olarak nitelendirdi.

Anadolu Ajansının, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla,  kurulduğunu hatırlatan Kazancı, " Anadolu Ajansı, milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına tanıklık ederek, yeni Türkiye'nin inşasında, istiklal ve istikbal mücadelesinde etkin rol oynamıştır" görüşünü paylaştı.

Mesajında, "95 yıl önce, işgal edilen Anadolu ve İstanbul, ardından başlatılan milli mücadele süreci bizi bugünlere taşıyacak yeniden uyanışımızın da başlangıcı olmuştur" ifadesine yer veren Kazancı, şunları kaydetti:

"Anadolu ve Balkanlarda başlayan kurtuluş mücadelesine destek vermek için yola çıkan Türk aydınlarımız Halide Edip ve Yunus Nadi, uluslararası diplomasinin yürütülmesinde cihan devletlerinin propagandalarına karşı koyabilmek amacıyla, daha Anadolu'ya ulaşmadan muhaberenin önemini idrak etmiş ve milli bir ajans teşkilatı kurulmasına karar vermişlerdir. O günün çetin hal ve şartları içinde sürdürülen bu varoluş mücadelesinin hayati noktasında yer alan Anadolu Ajansı sayesinde en doğru olanı halka ulaştırma, daha da önemlisi ulusal haber anlayışının oluşturulması misyonu yerine getirilmiştir.

Biz bugün Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 95. yılına girerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, Halide Ediplerden, Yunus Nadilerden devraldığımız bu bayrağı daha yükseklere çıkarmak amacı ve arzusu ile görevimizi ifa ediyoruz. Bu nedenle küresel alanda, çevre ve komşu havzalarda etkinliğini zaman içerisinde artıran Anadolu Ajansı, yayıncılık ilkeleri çerçevesinde yeni Türkiye'nin nüvelerini taşıyacak bir tarihin belgelerini yazmanın şuuru ve sorumluluğu ile yayın yapmaktadır."

"Güvenilir haberin kaynağı"

Kazancı, Anadolu Ajansının 2015 itibarıyla 86 ülkede temsilciliğinin bulunduğunu, 79 farklı uyruktan 2 bin 360 kişiyi bünyesinde çalıştırdığını vurgulayarak, "güvenilir haberin kaynağı" AA'nın günde ortalama 2 bin 200 haber, bin 900 fotoğraf ve 250 video haber sunduğu bilgisini paylaştı.

AA'nın 2014 yılı sonu itibarıyla 45 ülkede bin 450 aboneye, sekiz dilde yayın yaptığını belirten AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kazancı, şöyle devam etti:

"Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, bize bu toprakları vatan olarak bırakan aziz ve şanlı şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Unutmayalım ki Anadolu Ajansı'nın kuruluş amacı Kurtuluş Savaşı esnasında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmaktı. 95 yıl sonra bugün de hedefimiz; ulusal ve uluslararası değişim dinamiklerini takip ederek bulunduğumuz noktayı sağlamlaştırmak, bize tevdi edilen bu görevi, köklü bir kurum hafızasıyla yeni nesillere aktarmak ve Türkiye'nin hikayesini dünyaya anlatmaktır. Anadolu Ajansı'nın ilerleyişine sağladıkları katkılardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcımız Sayın Yalçın Akdoğan'a şükranlarımızı sunar, kurumumuza emek vermiş ve vermekte olan tüm çalışanlarımızın kuruluş yıl dönümünü kutlarım."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Ajansı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
title