Haberler

Anadolu Ajansı 95 Yaşında

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Anadolu Ajansının (AA), kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Anadolu Ajansının (AA), kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tuna, mesajında Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği günlerde 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansının, Atatürk'ün ifadesiyle, "Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma" görevini dönemin zor şartları içerisinde başarıyla yerine getirmenin, kurulduğu günden bugüne haklı kıvancını yaşadığını bildirdi.

Önemi her geçen gün artan Anadolu Ajansının doğru haber vermeyi benimseyen, basın etik ve ilkelerinden taviz vermeyen, teknolojideki yenilikleri yakından izleyerek hizmetlerini geliştiren bir ajans olduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Hızlı, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla halkımızın güvenini kazanmış ve bundan sonra da halkı aydınlatma ve haber iletme görevlerini kuruluş amaçları doğrultusunda sorumlu yayıncılık anlayışıyla sürdüreceğine inanıyorum. Anadolu Ajansı nitelikli habercilik anlayışından hiçbir zaman taviz vermemiş, basınımızın temel taşı olmuştur. Cumhuriyetimizin köklü kuruluşlarından ve ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamının tanığı olan, haberleri ve fotoğraflarıyla bütün araştırmacılar için çok değerli bir kaynak teşkil eden Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diliyorum."

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise AA'nın Türk milletinin istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlattı.

AA'nın bugün de Türkiye'nin güçlü sesi, güvenilir bir haber kaynağı olduğunu vurgulayan Güner, AA'nın 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle çalışanları tebrik etti.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kutlama mesajında, Anadolu Ajansının, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik ilkelerine daima bağlı kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"6 Nisan 1920'de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele davasını yurda ve dünyaya duyurmak amacıyla kurduğu Anadolu Ajansı kurulduğu günden bugüne Türkiye'nin sesi olmuştur. Çağımızda iletişimin ve basın yayının önemi tartışılmaz hale gelmiştir. Gelişen dünyanın yeniden oluştuğu bu çağda teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak yayınını doğru, tarafsız ve hızlı habercilik ilkelerine bağlı kalarak sürdüren Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da AA'nın 95 yıldır Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduğunu bildirdi.

Ajansın, milli mücadele döneminden beri ülkenin sesi olduğunu belirten Yılmaz, "Son yıllarda daha da büyük çalışmalara imza atan AA'nın 95. yıl dönümü kutlar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şerif Yılmaz Yusuf Güner Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title