Haberler

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı'nın 94. Yıldönümünü iş dünyasının önemli temsilcileri kutladı TİM, MÜSİAD, ASKON, İSO, İKV ve Koç Holding AA'nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı'nın 94. Yıldönümünü iş dünyasının önemli temsilcileri kutladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Anadolu Ajansı'nın 94. Kuruluş Yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Atatürk'ün 6 Nisan 1920'de kurduğu, güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı ilkeleriyle dünyanın en etkin 5 ajansından biri olmayı hedefleyen Anadolu Ajansı'nın, habercilikte kaydettiği başarılardan ve değişimler sonrasında geldiği noktadan memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her geçen gün kalite çıtasını yükselten Anadolu Ajansı, Türkiye'den dünyaya dünyadan Türkiye'ye ulaştırdığı haber ve yayıncılık anlayışıyla ihracat ve ekonomimize de büyük katkı sağlıyor. Anadolu Ajansı'nın Türkiye ekonomisine, ihracatımıza ve başta 500 milyar dolar ihracat olmak üzere 2023 yılı için koyduğumuz ihracat hedeflerine verdiği katkının önümüzdeki dönemde de sürmesini temenni eder, başarılarının devamını dilerim."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Kuruluş tarihi itibarı ile Cumhuriyet tarihimize şahitlik etmiş ve bu mücadeleyi an be an tüm cihan ile paylaşan, günümüzde ulusal ve uluslararası birçok noktada süratli, etik, etkin ve doğru habercilik anlayışı ile hizmet veren güzide kurumumuz Anadolu Ajansı'nın 94. Kuruluş Yıldönümünü kutlar, başarılarının artarak devam etmesini dilerim" diye konuştu.

"Anadolu Ajansı'nın performansı her türlü takdirin üzerindedir"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da Türkiye'nin nadide kuruluşu olarak küresel rekabet içerisinde varlık oluşturabilmiş ve önemli başarılara imza atmış Anadolu Ajansı'nın performansının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade ederek, "Anadolu Ajansı'nın son yıllarda çok daha renkli ve farklı alanlara girerek hinterlandı genişletme çabalarını ilgiyle izliyoruz. 94. yılınızı tebrik ediyor, 'nice yıllara' temennimizi sunuyoruz" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise, Anadolu Ajansı'nın 94 yıllık tarihi boyunca ülke tarihinin en yakın şahidi olduğunu anlatarak, "Kurulduğu 1920 yılından itibaren Cumhuriyetimizin kuruluşuna an be an tanıklık eden ve adım adım izleyen Anadolu Ajansı'nın, cumhuriyetin bu topraklarda filizlenmesine büyük katkıları olmuştur. Tarihi cumhuriyetin tarihi ile özdeş olan Anadolu Ajansı, iletişimin büyük önem kazandığı günümüzde de kendisini dünya ajansları ile rekabet edebilir bir konuma ve vizyona kavuşturmayı bilmiştir. 94. yaşını yaşamakta olan Anadolu Ajansı'nın bu vesile ile tüm çalışanlarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise İKV olarak Anadolu Ajansı'nın (AA) 94. kuruluş yıldönümünü can-ı gönülden tebrik ettiklerini belirtti.

94 yılın 49 yılında birlikte çalışma fırsatı elde etmiş bir kuruluş olarak, Türkiye'ye bunca yıldır hizmet etmekte olan AA'nın kuruluş gayesine uygun doğru haber iletme anlayışı içinde, etik kurallar dahilinde toplumu bilgilendirmeye devam ettiğini görmekten mutlu olduklarını vurgulayan Vardan, şunları kaydetti:

"Özellikle iletişim imkanlarının arttığı ve bilgi yaymanın çok kolay ve denetimsiz olabildiği günümüzde, AA'nın hizmet anlayışı daha da değerli olmaktadır. İKV olarak AA'nın bu prensipli çalışma anlayışının bundan sonra da nesiller boyu devam etmesini diliyor, AA'nın bugünlere gelmesinde hizmetleri geçen tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkürü borç biliyoruz."

Koç Holding de Anadolu Ajansı'nın 94. kuruluş yıldönümünü kutladığını bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Ajansı Koç Holding Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title