Haberler

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Milli Eğitim Bakanı Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AA'nın 94. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Ajansının (AA) 94'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam,  Milli mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde Anadolu insanının sesini tüm dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansının ülkenin gururu bir kuruluş olduğunu belirtti.

İçerde savaşan ve dış dünyadan habersiz kalmış bir halkı, ülke ve dünya olaylarından haberdar eden AA'nın, dışarıda milli mücadeleyi savunduğunu, kamuoyunu aydınlattığını hatırlatan İslam, Anadolu Ajansının o yıllarda milli mücadele karşıtı iç ve dış yayınlara karşı halka moral bakımından güç katarak birlik ve beraberliğin sağlanmasında çok önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Savaş koşullarında başlayan haber yolculuğunda doğru, tam ve objektif haberleri en hızlı biçimde halka ulaştırma ilkelerinden ödün vermeden çalışan AA'nın, bugün de Türk basınının en önemli haber kaynağı olduğuna dikkati çeken İslam, şunları kaydetti:

"Önemi giderek artan Anadolu Ajansı, kurulduğu günden bu yana kamuoyunu doğru haberlerle aydınlatma sorumluluğunu başarıyla gerçekleştirmektedir. Çağın gereklerine uygun biçimde kendini sürekli yenileyen Anadolu Ajansı, geniş haber ağı, hızlı ve doğru haber akışı, farklı dillerdeki yayınlarıyla, güçlenen Türkiye'nin gür sesini dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Gelişen yeni teknolojiye ayak uydurarak, metin, fotoğraf, video, internet medyası, sosyal medya ve diğer seçenekleriyle içeriğini zenginleştiren Anadolu Ajansı, ülkemizde gazeteci istihdamı açısından da büyük öneme sahiptir. Altı dilde, 60'tan fazla ülkede kardeş yürekleri buluşturan, mazlum milletlerin sesi olan Anadolu Ajansının dünyanın en etkin ajansı olma hedefine ulaşacağına inanıyorum.

94 yıldır hızlı ve doğru habercilik anlayışıyla büyük başarılara imza atan Anadolu Ajansının tüm yöneticilerini, her kademedeki çalışanını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

-"Türkiye'nin gözü, kulağı, sesi"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anadolu Ajansının, 94 yıldır Türkiye'nin gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ettiğini belirtti.

Bugün iletişim teknolojisinin bütün imkanlarından yararlanarak şimdilik 7 dilde dünya genelinde haber servisi yapan Anadolu Ajansı'nın aynı zamanda bir okul olduğunu dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bugün Türk medyasında, Türk basınında görev yapan pek çok tecrübeli muhabir ve haber editörü Anadolu Ajansının rahle-i tedrisinden geçmiş deneyimli kişilerdir. Dolayısıyla ben Anadolu Ajansına milli mücadeleden başlayarak bugüne kadar, millet hizmetinde 94 yıldır verdiği bu şerefli katkılardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Anadolu Ajansına ayrıca eğitimle ilgili haberler konusunda gösterdiği özen nedeniyle teşekkür ediyorum. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları, gerekse öğrencilerimiz, velilerimiz en güvenilir haber kaynağı olarak Anadolu Ajansını hep ön sırada tutmuşlardır ve Anadolu Ajansı da bu ilgiyi doğrusu gerçekten hakketmiştir."

Anadolu Ajansı'da aynız zamanda kendi içinde mesleki eğitime verdiği önem dolayısıyla da teşekkür eden Avcı, Anadolu Ajansının başarılarının nice nice yıllar artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Vefat eden AA çalışanlarına Allah'tan rahmet, emekli olanlara da sağlıklı, huzurlu nice yıllar dileyen Avcı, "Çalışanların da sağlık ve huzur içinde, başarılı hizmetleri devam etsin" dedi.

-"Dünyanın sayılı ajanslarından biri haline geldi"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA'nın 94'üncü kuruluş yıl dönümünü gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini belirterek, başta AA Genel Müdürü Kemal Öztürk olmak üzere bütün çalışanları tebrik etti.

AA'nın, habercilikte son zamanlarda büyük hamleler gerçekleştirdiğini vurgulayan Eroğlu, "Esasen habercilikte aslolan şudur, doğru haberin, geniş kitlelere en kısa zamanda ulaşmasıdır. Anadolu Ajansı bunu başaran dünyanın sayılı ajanslarından biri haline geldi. Şu anda bildiğim kadarıyla 60'tan fazla ülkede temsilcisi olan, aynı anda 7 dilde özellikle haber üretip bütün dünyaya yayabilen gerçekten muhteşem bir ajansımız. Bundan dolayı ben de gurur duyuyorum. Özellikle başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Ajansın 100. yılına az bir zaman kaldığını hatırlatan Eroğlu, "Gerçekten 100. yılda kendine daha büyük hedefler koyması gerekir diye düşünüyorum. Anadolu Ajansında bu potansiyel var. Gerçekten çalışanlarında bu şevk, heyecan var. Bu yüzden bunu da başaracaklarına ben yürekten inanıyorum" dedi.

Bakan Eroğlu, "Hakikaten, haber kaynaklarının ne kadar önemli olduğunu biz geçtiğimiz yıl Türkiye'de gördük. Yani yalan haberler üretmek isteyenlere karşı Anadolu Ajansı gür sedasıyla cevabını verdi. Tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyorum ben. Nice nice 94 yıllara ulaşması temennisiyle bütün Anadolu Ajansı çalışanlarını canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Hayırlı olsun, uğurlu olsun" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ayşenur İslam Veysel Eroğlu Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title