Haberler

Anadolu Adliyesi Girişinde 6 Ayda Ele Geçen Suç Aletleri...

*Anadolu Adalet Sarayı'na girişlerdeki aramalarda güvenlik görevlileri tarafından son 6 ayda ele geçirilen suç aletleri ile adliye girişinde emanete bırakılıp unutulan yaklaşık 7 bin 500 eşya sergilendi.

* Anadolu Adalet Sarayı'na girişlerdeki aramalarda güvenlik görevlileri tarafından son 6 ayda ele geçirilen suç aletleri ile adliye girişinde emanete bırakılıp unutulan yaklaşık 7 bin 500 eşya sergilendi.

*Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Buradan seslenmek istiyorum adliyemizden hizmet almak için gelen vatandaşlarımıza, avukat, hakim ve savcı meslektaşlarımıza. Bizlere bunları görerek kapıdaki güvenlik kontrollerinde yardımcı olmalarını istirham ediyorum"

Haber - Kamera: Arzu KAYA / İstanbul DHA

Anadolu Adalet Sarayı'na girişlerdeki aramalarda güvenlik görevlileri tarafından son 6 ayda ele geçirilen suç aletleri ile adliye girişinde emanete bırakılıp unutulan eşyalar sergilendi.

YAKLAŞIK 7 BİN 500 MALZEME

Adliyenin E Blok zemin katında bulunan Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda sergilenen yaklaşık 7 bin 500 malzemenin çoğunluğunu bıçak, odun, makas gibi suç aletleri oluşturdu. Adliyeye girişteki x-ray cihazına takılan, güvenlik görevlilerin yaptığı aramalarda veya otopark girişinde arabaların içinde ele geçirilen suç aletlerinin yanı sıra, vatandaşların adli emanete bırakıp sonrasında almadığı veya unuttuğu eşyalar da sergide yer alıyor.

SOPALARIN ÜZERİNDEKİ YAZILAR DİKKAT ÇEKTİ

Sergilenenler aletler arasında cep telefonu görünümlü şok cihazı, granit spirali, kazma, kürek, balta, keser, çatal gibi ilginç malzemelerin yanı sıra arabalarda yapılan aramalarda ele geçirilen bazı sopaların üzerinde "haydar", "hakyemez", "ağrı kesici", "cennetten çıkma" gibi yazıların bulunması dikkat çekti.

"GÜVENLİK KONTROLLERİ SIRASINDA ELE GEÇİRİLEN EŞYALAR"

Eşyalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Bu suç eşyaları son 6 ayda adliyemizde hizmet almak maksadıyla gelen vatandaşların güvenlik kontrolleri sırasında kapılarda yapılan aramalarda ele geçirilen eşyalar. Bunların hepsi suç eşyası değil. Ama şurada gördüğünüz şişler tamamıyla suç işlemek veya birilerine zarar vermek maksadıyla. Mesela sopalar muhtemel bir kavga ve kargaşa anında kullanıp başkalarına zarar vermek maksadıyla bulundurulan aletler. Polisin, özel güvenliğin ne kadar ciddi ve hassas bir biçimde arama yaptığını ve bunları da yakaladığını görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

"GERİ DÖNÜŞÜM ŞEKLİNDE EKONOMİYE KAZANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Aletlerin suç teşkil edenlerinin müsadere edileceğini belirten Başsavcı Fehmi Tosun, "Ekonomik olarak değerlendirilebilecek olanları değerlendireceğiz. Mesela makasları ihtiyaç olan birimlerimizde kullanabiliriz. Metalleri eritebilecek bir metal fabrikasına verip erittirebiliriz, tekrar geri dönüşüm şeklinde. Geri dönüşüm şeklinde tekrar ekonomiye kazandırmayı düşünüyoruz. Sopaları odunculara verip yaktırabiliriz" diye konuştu.

"GÜVENLİK KONTROLLERİNDE YARDIMCI OLMALARINI İSTİRHAM EDİYORUM"

Adliye kapılarında aramalar nedeniyle tartışma yaşandığını ifade eden Başsavcı Tosun, "Ama işte gördük şu yakalananlar bu olayın vahametini yansıtıyor. Buradan seslenmek istiyorum adliyemizden hizmet almak için gelen vatandaşlarımıza, avukat, hakim ve savcı meslektaşlarımıza. Bizlere bunları görerek kapıdaki güvenlik kontrollerinde yardımcı olmalarını istirham ediyorum" dedi.

Başsavcı Fehmi Tosun açıklamalarının ardından cuma gününe kadar sergilenecek olan eşyaları basın mensuplarına gösterdi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Eşyalardan görüntü

-Başsavcı Fehmi Tosun'un açıklamaları

-Sergiyi gezmesi

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz Fehmi Tosun İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title