Haberler

Ana Sınıfına Oyuncak Kütüphanesi

Sultangazi Belediyesi'nin başlattığı "Geleceğimi Kuruyorum" projesi kapsamında ilçedeki 36 ilkokulun 95 ana sınıfında oluşturulan oyuncak kütüphaneleri açıldı Sultangazi Belediye Başkanı Altunay: "Projenin temelinde çocuklarımızın oyun hakkı vardır.

Sultangazi Belediyesi'nin başlattığı "Geleceğimi Kuruyorum" projesi kapsamında ilçedeki 36 ilkokulun 95 ana sınıfında ahşap oyuncak kütüphaneleri oluşturuldu.

Projenin tanıtımı dolayısıyla Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Nene Hatun İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, daha iyi çalışmalar yapmak için kaymakamla hizmet yarışında olduklarını söyledi.

Projeyi, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlıkla geliştirdiklerini anlatan Altunay, şöyle devam etti:

"Geleceğimi Kuruyorum projesinin temelinde çocuklarımızın oyun hakkı vardır. Onları oynarken eğitebilmemiz, düşündürebilmemiz bu projenin temelidir. Zekalarını geliştirecek, zihinsel dönüşümlerini sağlayacak, özellikle çocukların en verimli çağı olan 3-6 yaş arasını etkin bir şekilde kullandıracak faaliyetlere imza atıyoruz. Avrupa ve diğer ülkelerde bizim çocukların okulda olduğu saatlerde, oradaki çocuklar hayvanat bahçelerini geziyor. Çocuklara erken yaşlarda yükleme yapmıyorlar, çocukluklarını yaşatıyorlar. Maalesef biz başta yükleniyoruz, çocuğu o kadar yoruyoruz ki asıl sınava gelene kadar çocuk bitap düştüğü için sınav başarısını maalesef göremiyoruz. Bugün burada bir başlangıç olsun. Oyun oynarken onlar yetişir."

Altunay, belediye olarak ahşap oyun gruplarını her sınıfa dağıtacaklarını kaydederek, ilçede yaptıkları çalışmalarla her çocuğun ana okuluna kaydolması için gerekli altyapıyı hazırladıklarını ifade etti.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatıyla her okulda ek derslikler yaptıklarını aktaran Altunay, "O ek derslikleri yaparken anaokullarını düşünerek yapmıştık. Bu saatten sonra hepsi anaokulu haline getirilebilir. Anaokullarının sayısını artıracağız. Yeri biz temin edeceğiz. Gerekirse yapımını da üstleneceğiz. Biz göreve gelirken Sultangazi'de sınıf mevcutları 80'di. Şimdi 40'ın altına indi" ifadelerini kullandı.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da göreve geldiğinde Sultangazi'nin gelişmişlik bakımından 39 ilçe arasında 38'inci sırada yer aldığını söyledi.

Bunun kendisini utandırdığını aktaran Uslanmaz, "Bunu sayın başkanla paylaştım. Oturup çalıştık. Anaokullarına sabah gelen maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının beslenme masraflarını karşılamaya karar verdik. Kapasite yüzde yüz arttı. İlkokul olmayan mahallelerin liselerinde anaokulu açılması için talimat verdim. Bu, Türkiye'deki ilk uygulamadır. İlçelerin arasında hedefimiz ilk 20'ye girmekti. Bunu başardık. İnşallah ilk 10'a gireceğiz. Destek veren herkese teşekkür ederim. Burada hizmet için yarışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencisi 3 çocuk, protokol üyelerine çiçek verdi ve şiir okudu. Daha sonra anaokulunun bir sınıfında kurulan oyuncak kütüphanesinden çocuklara ahşap oyuncak dağıtıldı.

Etkinliğe, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Altunay Sultangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title