Haberler

Ana Parti MYK'sında 4 Diyarbakırlı

Güncelleme:

Ahmet Özal tarafından kurulan Ana Parti'nin 50 kişilik MYK listesinde 4 Diyarbakırlı bulunurken bunlardan ikisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütecek.

İstanbul Holiday İnn Hotelde Bugün saat 14.30'da Türk siyasi tarihine yeni imza atacak olan ve Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın Genel Başkanı yapacağı Ana Parti'nin Merkez Yönetim Kurulu'nda 4 Diyarbakırlının bulunduğu öğrenildi. 4 Diyarbakırlıdan ikisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütecek.

Doğu ve Güneydoğu Ağırlıklı MYK

Merkez sağ parti olarak kurulacak olan Ana parti MYK'sında Doğu ve Güneydoğu Bölgesinden bir siyasetçi ve kanaat önderlerinin de bulunması dikkat çekiyor. Özellikle Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın memleketi olan Malatya'dan da birçok MYK üyesinin bulunduğu ifade edildi.


Ana Parti'nin 50 kişilik MYK'sında bulunan 4 Diyarbakırlıdan biri olan iş adamı İrfan Çavuşoğlu'nun Ana Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini, MYK üyelerinden olan saygın iş kadını Yeminli Mali Müşavirlik görevini uzun yıllar yürüten Nur Gözüküçük'ün ise Kadın ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüteceği öğrenildi. Diyarbakırlı diğer iki MYK üyesinin ise Ziraatçı Fikri Yentürk olacağı öğrenilirken, diğer MYK üyesinin ise Diyarbakırlı genç iş adamı Gökhan Çetinkaya olacağı öğrenildi. Çetinkaya'nın aynı zamanda partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı görevini de yürüteceği belirtildi.

Merkez Sağda Yer Alacak

Ana Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüteceği isim olan İrfan Çavuşoğlu, kurulacak partileriyle ilgili olarak, "Ülkemizde merkez sağ politika eksikliğini gidereceği inancı tam olup merkez kararda yer alan Diyarbakırlı hemşerilerimiz ilimizin ve bölgemizin sesi olacağını inancımız tamdır" dedi.

Amaçlarının halka hizmette herkese kapıyı ardına kadar açma olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Herkese kapımız açık olacaktır. Halkın sorunu bizim sorunumuzdur. Allah kısmet ederse çok güzel hizmetlere imza atacağız. Kapımız olduğu gibi telefonlarımız da her zaman açık olacaktır. Türkiye'nin en sevdiği isimlerden biri olan değerli Merhum Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın çizgisinden gideceğiz, ilerleyeceğiz. Bu çizgiden taviz vermedin, ben yaptım oldu demeden halk ile halkla kolektif bir çalışma yürütüp halktan ayrı olmadığımızı net olarak göstereceğiz. Yaptığımız işleri somut olarak ortaya koyacağız. Şişirme haber ve rakamlarla insanımızı asla kandırma gibi ucuz siyasetlerin içerisinde yer almayacağız. Bir söylediğimizden yarın kıvırmayıp dediğimizin arkasında olacağız. Verdiğimiz söz ne ise halk o sözün yerine geldiğini net olarak görecek" diyerek siyasette temiz bir sayfa açma kararlılıkları gösterdi.


Özal 21 Aralık'ta Diyarbakır'a Gelecek

Bu arada, Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özel'ın parti MYK'sı ile ilk ziyaretini yapacağı ilde belirlendi. İlk Ziyaretini Diyarbakır'a 21 Aralık'ta yapacak olan Ahmet Özal'ın burada partilerinin Kürt sorununa ve çözüm sürecine bakış açılarını yapacağı basın toplantısında açıklayacağı öğrenildi. Özal'ın partilerinin Kürt sorunuyla ilgili programını da detaylı olarak deklere edecek.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Turgut Özal Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title