Haberler

Ana Parti Genel Başkanı Özal Açıklaması

"Çözüm sürecini destekliyorum.

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Çözüm sürecini destekliyorum. Çözüm süreci önemli bir süreçtir fakat bunun da artık sonuca varması lazım. 2009-2010'dan beri devam eden bir süreç, bu kadar uzamaması lazımdı" dedi.

Özal, Bursa'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de bugün işçi, memur ve esnafın oluşturduğu orta direk sorunu yaşandığını savunarak, bu kitleyi hedeflediklerini söyledi.

Genel seçimlere katılacaklarını belirten Özal, "Hedefimiz; 1993'te rahmetli babamızın bıraktığı yerden devam etmektir. 2015 seçimlerinde yeni bir Türkiye başlayacaktır, yeni bir dönem başlayacaktır. Buna eminim, inanıyorum" diye konuştu.

Özal, siyaseti 2002'de bıraktığını hatırlattı. Tekrar bu işe girmesinin nedenine değinen Özal, şöyle konuştu:

"2015'te bu işe girmemin sebebi; Türkiye'de bir ihtiyaç olduğunu gördüğüm içindir. Türkiye'nin gidişatından çok memnun olmayan bir insanım. Başkaları da var memnun olmayan, yurt dışı da öyle. Türkiye'de halkın da durumu öyle. Buna mecbur hissettim. Bir de çok baskı geldi halktan, onun için girdim. 2002'de AK Parti iktidar olduğunda gayet güzel şeyler yaptı, uzun süre yaptı ama son 3-4 sene, yorgunluk var, değişmesi lazım diye düşünüyorum AK Parti iktidarının da ve bir yenilik, yeni kan lazım. Siyasetçiler her şeyi konuşuyor, halkın meselelerini konuşmuyor. Çözüm süreci çok önemli bir konu ancak hiç kimse bir şey anlatmıyor. Çözüm sürecini destekliyorum. Çözüm süreci önemli bir süreçtir fakat bunun da artık sonuca varması lazım. 2009-2010'dan beri devam eden bir süreç, bu kadar uzamaması lazımdı. Hatta şunu da çok merak ederek, diğer siyasi partilere de soruyorum; diğer siyasi partiler niye bu çözüm süreci içinde değil? AK Parti, hükümet olduğundan dolayı bu işin içinde, HDP o bölgeyi temsil ettiğini söylediğinden dolayı işin içinde ama bunların her ikisinin de 77 milyonu temsil ettiğini düşünmüyorum. Dolayısıyla diğer siyasi partilerin, mesela CHP'nin, MHP'yi bilemiyorum onlar ister mi istemez mi ama diğer siyasi partilerin de bu süreçte süratle yer almaları, bence MİT'in yer almasından daha önemli."

Hedeflerinin barajı aşmak değil, iktidar olduğunu dile getiren Özal, insanların adına, soyadına baktığında kendisini merkez sağda gördüğünü belirtti.

Bu algıyı değiştiremeyeceğini kaydeden Özal, "Tabii ki söylemlerimiz, yapmak istediklerimiz, sadece merkez sağ değil, Türkiye'de demokrasi, sosyal adaleti en hızlı şekilde yapılandıracak olan parti olarak görüyoruz. Yani merkez solda mısın, sağda mısın, merkezde misin? Birçok konuda tabii ki merkezdeyiz ve merkez sağdayız" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title