Haberler

    An Be An Kan

    Birinci Peron Tiyatro'nun yeni oyunu An Be An Kan, 9 Mart'ta Ankara Sanat Tiyatro sahnesinde.

    Birinci Peron Tiyatro'nun yeni oyunu An Be An Kan, 9 Mart'ta Ankara Sanat Tiyatro sahnesinde...

    "Çocuğun gördüğü düştür barış / Ananın gördüğü düştür barış / Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış" dizelerini yazan Yannis Ritsos acılara, yıkımlara, çocukların gözyaşına itirazını sözcüklere sığınarak yapmaya çalışır. Tarihte, ilk savaşta düşen domino taşının insanlığı yok etmeye devam etmesinin karşısında yaşadığımız çaresizliği aktarır bize. Aynı zamanda düşmekte olan domino taşının önüne dikilme sorumluluğunu da.

    "Ne acı ki, vahşetin egemen olduğu dünyamızda çıkan savaşların büyük bir kısmı "uygarlık" yahut "barış" adına yapılıyor… Dahası, atası kesici aletler olan toplarla tüfeklerle büyüyen modern savaş silahları bir tek tüccarların cebini dolduruyor. Karşısında hep yoksullar ölüyor.

    "Dünyanın düzeni böyle" deyip büyük bir yıkıma sessiz kalmak mı? Yoksa korku ve sefaletten başka hiçbir getirisi olmayan savaşa yüksek sesle "hayır" demek mi? Yüzyıllardır sanatçının sıkışıp kaldığı araf tam da burası… Her şeye rağmen yaratıcı, ürettiği her eserde; resimde, müzikte, şiirde, romanda, tiyatroda kirli hesaplara tek bir can kurban etmemek için direniyor. Tıpkı çağdaş bir yazar olan Ido Setter gibi.

    "An be an kan" oyunu yıllardır barış şarkılarının söylenemediği bir coğrafyada geçiyor. İsrailli bir yazar olmasına karşın … Filistin'e kalbiyle bakıyor. Böylece sanatçı vicdanının, ırk, dil, din temelinde olmayan, her şeyin üstünde en doğru göz olduğunu da hatırlatıyor.

    Oyun belli bir coğrafyada geçiyor. Seyircinin coğrafyası ise kendine. Kanlı elbiseleri çocuklarımız giymesin!"

    Tek Perde

    Yazan: Ido Setter

    Çeviren: Nursen Akçay

    Yöneten: Tuncer Yığcı

    Işık Tasarım: Çetin Atay

    Müzik: Fırat Ağacık

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : Ankara Sanat Tiyatrosu

    Mekan Adresi : İzmir Cad. Ihlamur Sok. 7-A

    Başlangıç Saati : 09.03.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 09.03.2017 22: 00: 00

    Kategori : An Be An Kan

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Yannis Ritsos Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title