Haberler

An Be An 15 Temmuz Darbe Girişiminde Yaşananlar

İstanbul valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Etfal ve Taksim Meydanı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar.

İstanbul valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Etfal ve Taksim Meydanı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar...

Darbe girişiminin ilk dakikalarında İstanbul Büyük Şehir Belediye binası önünde trafiğin kesildiği, bir asker ve bir askeri aracın beklediği görüldü.

YARALILAR HASTANEYE GETİRİLDİ

Çıkan olaylarda yaralananlar, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yaralıların bazılarının ambulansla hastaneye getirildiği, bazılarını ise otomobille geldiği görüldü. Bazı yaralıların ise ellerinde Türk bayrakları olması dikkat çekti.

TAKSİM MEYDANI

15 Temmuz gecesinde Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı askerler tarafından sarıldı. Vatandaşlar askerlerin etrafında toplanarak askerleri ikna etmeye çalıştı. İki kişinin de askerleri aşarak anıtın üzerine çıktığı ve "İblis Pensilvanya" yazılı pankart açtığı görüldü. İki askerin polislere teslim olmak istemesi üzerine bir rütbeli asker, silah zoruyla askerleri tekrar anıtın önüne götürdü. Bunun üzerine meydanda toplananların arasında bulunanların, "hainsin" diye bağırdığı duyuldu. Aynı asker toplanan kalabalığa da silah doğrulttu.

Toplanan kalabalığın askerleri ikna çabaları uzun süre devam etti. Daha sonra olay yerine polisin gelmesiyle askerlerin anıtın önünden ayrıldığı görüldü. Askerlerin polis eşliğinde meydandan ayrıldığı sırada toplanan kalabalığın alkışlayarak "helal olsun size" demeleri dikkat çekti.

Polis aracının yanına götürülen askerlerin silahlarını teslim etmek istememesi üzerine, polis ve askerlerin arasında arbede çıktı. Bazi siviller de arbedeye karıştı.

SİLAH BOŞ ÇIKTI

Polisler, bir askerin elinden silahı zorlayarak aldı. Bir polisin silahı havaya kaldırarak kontrol ettiği ve silahın boş olduğu kameralara yansıdı. Toplanan kalabalık silahı vermek istemeyen askerlere tepki gösterdi. Bunun üzerine kalabalık ile askerler arasında çıkan arbede polis tarafından yatıştırıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ.. "BU OYUNA GELMEYİN"

Darbe girişimin ilk dakikalarında İstanbul Valiliği'nin yanında bulunan Cadde askeri araçlarla kesildi. Valilik binasının bahçesinde askerlerin olduğu görüldü. Ardında buraya gelen bir grubun, caddeyi kapatan askerleri ikna etmeye çalışmaları kameralar yansıdı. Bir kişi askerlere "Bu oyuna gelmeyin" dedi. Daha sonra grup, "En büyük asker bizim asker" şeklinde slogan attı ve tekbir getirdi.

Vatandaşlar ikna olmayan askerlerin yanına kadar giderek tepki gösterdi. Bu sıra vatandaşlar öne çıkarak konuşan bir askerin kolundan tutarak kendine çekti. Askerler bunun üzerine kalabalığa doğru yürüdü. Toplanan grup arasında bazılarının askerlere tepki gösterdiği, bazılarının ise ortalığı yatıştırmaya çalıştığı görüldü. Grup askerlerin önünde oturarak Türk bayrağı açtı ve tekbir getirdi.

POLİSLE SELFİ ÇEKTİRDİLER

Valiliğin giriş kapısında ise toplanan başka bir grubun polislere destek verdiği görüldü. Grup Türk bayrağı açarak tekbir getirerek polislerle birlikte Valiliğin bahçesine girdi. Askerler bunun üzerine geri çekildi. Bazı vatandaşlar bir özel harekat polisi ile selfi çektirdi. Bir polisin askeri aracın üzerine çıkarak toplana kalabalıktan yolu açmalarını istemesi kameralara yansıdı. Toplanan grup, içinde askerlerin bulunduğu ilerlemeye çalışan bir askeri araca taş ve su şişesi attı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title