Haberler

Amsterdam'da Aıds'li Çocuklar İçin Koştu

Vodafone Türkiye, Güney Afrika ülkesi Lesoto’daki AIDS hastası 41 bin çocuk ve gencin tedavisine destek olmak amacıyla Vodafone Grubu’nun 39. Amsterdam Maratonu kapsamında düzenlediği Büyük Vodafone Maratonu’na katıldı.

Vodafone Türkiye, Güney Afrika ülkesi Lesoto'daki AIDS hastası 41 bin çocuk ve gencin tedavisine destek olmak amacıyla Vodafone Grubu'nun 39. Amsterdam Maratonu kapsamında düzenlediği Büyük Vodafone Maratonu'na katıldı. 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanının katıldığı etkinlikte Türkiye'den de 3 kişi koştu.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye, engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını destekleyen Düşler Akademisi yararına koşmaya hazırlandığı Vodafone 36. İstanbul Maratonu öncesi Amsterdam'da "antrenman" yaptı. 19 Ekim'de düzenlenen 39. Amsterdam Maratonu kapsamında gerçekleştirilen Büyük Vodafone Maratonu'na 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanının yanı sıra Vodafone Türkiye'den de Damla Günkut, Özkan Eryeğit ve Eren Özdüzen katıldı.

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Lesoto, aynı zamanda dünyada AIDS hastalığına yüzde 23,6 ile en sık rastlanılan üçüncü ülke konumunda bulunuyor. Vodafone Vakfı, "İyilik İçin Mobil Teknoloji" vizyonu doğrultusunda, Moyo Lesotho adlı yeni girişimi kapsamında, Lesoto'da yaşayan 16 yaş altı 41 bin AIDS hastası çocuk ve gencin tedavisi için bağış topluyor.

Bir milyon dolarlık kısmı Vodafone çalışanları tarafından olmak üzere toplam 8 milyon dolarlık bağış toplanması planlanan Moyo Lesotho projesiyle, binlerce çocuk ve gencin 2020'ye kadar AIDS tedavisi görmesi hedefleniyor. Vodafone Grubu'nun geliştirdiği mobil bankacılık sistemi M-Pesa ile yapılacak bağışlar, Lesotolu AIDS hastası çocuk ve gençlerin ulaşım, test ve tedavi masraflarının karşılanmasında kullanılacak.

Açıklamaya göre, bu yıl 36'ncısı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu, "#birsebebivar" sloganıyla koşulacak. Bu kapsamda, Vodafone Türkiye yönetimi ve çalışanları da Türkiye Vodafone Vakfı, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği iş birliğiyle kurulan ve 2008 yılından bu yana engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını destekleyen Düşler Akademisi yararına koşacak.

Türkiye Vodafone Vakfı da maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak Düşler Akademisi'ne destek verecek. Vodafone Türkiye'nin maratonlar için geliştirdiği özel bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, Vodafone İstanbul Maratonu'nda bu yıl da kullanılacak.

Açıklamada verilen bilgilere göre, 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton, 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun koşu etkinlikleri 16 Kasım Pazar günü tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen maratona bu yıl 25 bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor.

-"İstanbul'da da Düşler Akademisi için koşacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ederken, çifte sorumluluk anlayışlarıyla Vodafone Grubu'nun sosyal sorumluluk girişimlerini de desteklediklerini vurguladı.

Vodafone Vakfı'nın yeni girişimi Moyo Lesotho kapsamında, Lesoto'da yaşayan 41 bin AIDS hastası çocuk ve gencin tedavisi için bağış topladıklarının altını çizen Buruk, şunları kaydetti:

"Bu amaçla 39. Amsterdam Maratonu kapsamında Büyük Vodafone Maratonu adı verilen bir etkinlik düzenlendi. 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanının katıldığı bu etkinliğe Türkiye'den de 3 çalışanımız katıldı. Büyük Vodafone Maratonu, Kasım ayında İstanbul'da yapacağımız ve engelli bireylere destek olmak amacıyla kurulan Düşler Akademisi yararına koşacağımız, Türkiye Vodafone Vakfı'nın da maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak akademiye destek vereceği Vodafone 36. İstanbul Maratonu için de önemli bir hazırlık ve deneyim oldu.

Bugün artık maraton koşucuları, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine dönüştürüyor. Biz de sosyal sorumluluk anlayışımız gereği, hem spora ve sporcuya, hem de toplumdaki ihtiyaç sahibi insanlara her fırsatta yardım eli uzatmayı ilke ediniyoruz. Bu yıl '#birsebebivar' sloganıyla koşacağımız Vodafone 36. İstanbul Maratonu'na koşmayı ve bağış yapmayı seven herkesi bekliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Amsterdam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title