Haberler

Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması"Na Başvurular Başladı

İstanbul'daki imam hatip okulları arasında düzenlenen "Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması"nda ilk 3 öğrenciye umre hediyesi verilecek.

İstanbul'daki imam hatip okulları arasında düzenlenen "Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması"nda ilk 3 öğrenciye umre hediyesi verilecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şubesi iş birliği ile İstanbul'daki imam hatip okulları arasında düzenlenen "Amme Cüzü Ezbere Okuma Yarışması"na başvurular başladı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edilirken, yarışmada ilk 3 öğrenciye umre hediyesi, 20 öğrenciye çeyrek altın ve 100 öğrenciye ise çeşitli sürpriz hediyeler takdim edilecek.

"1 milyon hafız yetiştirmek istiyoruz"

Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Mustafa Cumhur, 6 Mayıs'a kadar sürecek yarışmanın 100 imam hatip ortaokulu ve bin öğrenciyle başladığını belirtti.

Cumhur, yarışmanın imam hatip okullarında hafızlık eğitimine teşvik oluşturması bakımından önemine dikkati çekerek, "Amacımız hafızlık eğitimini imam hatip okullarında yaygınlaştırmaktır. Türkiye'de hafızların sayısını ve kalitesini artırmayı ve 2023 senesi itibarıyla Türkiye'de 1 milyon hafız yetiştirmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışmanın ödül programı ise 29 Mayıs'ta Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title