Haberler

"Amirallere Suikast Davası Yoksa Bu Adamlar Neden Yargılanıyor"

"poyrazköy davası" nın tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora 'nın oğlu Burak Cora'nın yüksek sesle söylediği bu sözler bugünkü duruşmaya damga vurdu.

"poyrazköy davası" nın tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora 'nın oğlu Burak Cora'nın yüksek sesle söylediği bu sözler bugünkü duruşmaya damga vurdu.

Duruşma savcısı Burak Cora'nın salondan çıkarılmasını ve polis merkezine götürülerek hakkında işlem yapılmasını istedi. O sırada sanık sandalyesinde oturaun Koramiral Deniz Cora'nın "Bu benim oğlum, çıkaramazsınız" diye seslenmesine rağmen salondan çıkarılan Burak Cora hakkında 'duruşma düzenini bozmaktan' işlem yapıldı. Bu gergin diyalogdan önce de üye Hakim Mehmet Hamzaçebi'nin reddini isteyen avukatların tamamı salonu terketti.

Aralarında emekli ve muvazzaf askerlerin bulunduğu 8'i tutuklu 84 sanığın yargılandığı Poyrazköy davasında 'bakanlığa gönderilen bilgilendirme' yazısına ilişkin tartışmalar davanın öğleden sonraki oturumunda da devam etti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davası yaklaşık 1 saat öğle arasının ardından devam etti.

HEYETİN ÇEKİLMESİ TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Öğleden önceki oturumda avukatların, üye hakim Mehmet Hamzaçebi ile ilgili reddi hakim talebi reddedildi. Avukatlar öğleden sonraki oturumda bu ret kararına tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, sanık avukatlarından Celal Ülgen'in yaptığı mahkeme heyetinin davadan çekilmesi talebinin de, Ceza Muhakemeleri Kanunu'ndaki (CMK) ilgili maddeye aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

AVUKAT ÜLGEN: HAKİM DAVANIN ESASINA GİRDİ

Söz alan tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen, Mahkeme Heyeti Başkanı imzasıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne, 7 Aralık 2012'de yazı gönderen ve taraflı tutumu nedeniyle ret talebinde bulundukları üye Hakim Mehmet Hamzaçebi'nin duruşmadaki yerini aldığına dikkat çekerek, Hamzaçebi'ni söz konusu metne göre davanın esasına girdiği, delilleri değerlendirdiği ve delillerin hukuka uygun elde edildiğini belirttiğini ifade etti.

AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ

Ülgen, "Eğer göz göre göre 'biz hukuka aykırı davranıyoruz' diyorsanız, bu, 'sonuçta biz sizi mahkum edeceğiz' demektir" diye konuştu. Avukat Ülgen, "duruşmayı terk ediyoruz" diyerek, salondaki avukat Erkar Sarıtaş ile Ümit Müjdeci hariç bütün avukatlarla birlikte salon dışına çıktı.

HAKİM İLE AVUKATLAR TARTIŞTI

Bu sırada konuşmak isteyen ve avukatların reddetmek istediği üye Hakim Mehmet Hamzaçebi'nin, "Bana söz hakkı düştü. Siz beni reddettiniz ama ben tarafsızlığımı yitirmediğimi düşünüyorum" ifadesini kullanması üzerine salondan çıkan Ülgen, Hamzaçebi'ye yönelik, "Size söz hakkı düşmez" dedi. Avukatlardan Hüseyin Ersöz de, "Siz tarafsız değilsiniz" diye konuştu.

BAŞKAN: YASAL YOLLAR VARKEN...

Mahkeme Heyeti Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Yasal yollar varken duruşmayı terk etmek, ne derece doğru bir karardır düşünmek lazım" dedi. Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, duruşmayı yarına erteledi.

SANIK DENİZ CORA'NIN OĞLUNA İŞLEM

Duruşmada söz alan sanıklardan Deniz Cora, "amirallere suikast" iddianamesinde, suikastın hedefi olarak belirtilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanları emekli Oramiraller Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in, duruşmaya çağrılarak tanık sıfatıyla dinlenilmelerini talep etti. Bu sırada hakim Mehmet Hamzaçebi, "Amirallere suikast diye bir dava yok" dedi. Bu sırada duruşma salonunda izleyici olarak bulunan Deniz Cora'nın oğlu Burak Cora, "Amirallere suikast davası diye bir dava yoksa bu adamlar neden yargılanıyor?" diye bağırdı. Bu sözlerin ardından Cora'nın sanıklar ile izleyicileri birbirinden ayıran bölmeye doğru yumruk attığı iddia edildi. Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç, izleyici Burak Cora'nın dışarı çıkarılmasını ve polis merkezine götürülerek hakkında işlem yapılmasını talep etti. Baba Deniz Cora'nın, "Bu benim oğlum, çıkaramazsınız" diye itirazda bulunması üzerine, Savcı Saraç, "Duruşmanın nizamını bozuyor" ifadesini kullandı. Burak Cora, görevlilerce alınarak adliyedeki polis merkezine götürüldü. Polis merkezine götürülen Cora'nın buradaki ifadesinde, "Yumruk atmadığı, hızlı bir şekilde ayağa kalkarken ayağının yanlışlıkla o bölmeye çarptığı" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

SG-AK - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Ülgen Deniz Cora Poyrazköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title