Haberler

Amerikan ve İtalyan Dergileri Bodrum ve İstanbul'u Tanıtıyor

Amerika'da yayınlanan "Elite Traveler" dergisi "Tanrılara Özel Marinalar" başlıklı makale ile Bodrum marinalarını tanıttı. Amerikan "Veranda" ile İtalyan "Viaggiando" dergileri ise "Baştan Çıkaran İstanbul" ile "Lezzetli Türkiye" başlıklı haberleriyle İstanbul'u okuyucularına anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ABD'de yayın yapan 110 bin tirajlı "Elite Traveler" dergisi "Yaz 2012" sayısında "Tanrılara Özel Marinalar başlığıyla Bodrum ile ilgili bir makale yayınlandı. Marina Mici tarafından kaleme alınan makalede Türkiye'nin güneybatı sahilinde bulunan beyaz çatılı evleri ve begonvilleriyle ünlü Bodrum yarımadasından bahsedildi. Dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozalesi'nin de bulunduğu Bodrum'da Palmarina ve Yalıkavak marinalarının kaleme alındığı yazıda Bardakçı, Gümbet, Bitez, Ortakent, Karaincir, Bala ve Akyarlar bölgelerinin sahil güzelliğine de yer verildi. Makalede ayrıca balık çiftliklerinin bulunduğu Türkbükü, Gölköy ve Gündoğan hakkında da bilgi verilirken özellikle Gonca Balık Restaurant okurlara tavsiye edildi. Halikarnas Mozalesi ve Bodrum Kalesi'nin tarihinden kısaca söz eden yazar makalesinde ayrıca Mayıs ayında yapılacak olan "Dünya Yat Ödülleri"ne Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un ev sahipliği yapacağı da belirtildi.

BAŞTAN ÇIKARAN İSTANBUL

Amerika'nın 458 bin tirajlı "Veranda" dergisi ise Mario Lopez-Cordero imzasıyla İstanbul'a dört sayfasını ayırdı. "Baştan Çıkaran İstanbul" başlığıyla yayınlanan makalede İstanbul'u 21. yüzyıl şehirlerinden biri olduğu ifade edildi. Türk insanlarını başarılı ve çalışkan olarak nitelendiren yazar yazısında fotoğrafçı Miguel Flores-Vianna ile yapılan söyleşiye yer verdi. İlk İstanbul ziyaretinde konakladığı otelden son derece memnun kaldığını belirten Flores'in Balıkçı Sabahattin, Pandeli, Münferit gibi restoranlarda eşsiz Türk yemekleri tatma fırsatı bulduğundan söz edilen makalede alışveriş konusunda Kapalıçarşı'nın dünyanın en zengin otantik çarşısı olduğunun da altı çizildi. Ayrıca İstanbul'da bulunan birçok mağaza da Flores'in tavsiye ettiği alışveriş merkezleri arasında okurlara aktarıldı. İstanbul seyahati boyunca birçok tarihi mekanı ziyaret etme fırsatı bulduğunu yazısında belirten yazar en çok Rüstem Paşa Camii ile Topkapı Sarayı'ndan etkilendiğini vurgulayarak makalesinde kente ait birçok resme de yer verdi.

LEZZETLİ TÜRKİYE

İtalya'da yayın yapan seyahat dergisi "Viaggiando" Sultanahmet Camii'ni kapak yaptığı Haziran sayısında İstanbul'a dört sayfa ayırdı.

"İstanbul, Lezzetli Türkiye" başlığı ile yayınlanan ve ülkemiz tanıtımı için yaklaşık 25 bin avro değerindeki yazıda İstanbul'un tarihi ve kültürel değerleri tüm detaylarıyla okurlara anlatıldı. Eleonora Baraggia tarafından kaleme alınan ve kent ile kentteki kültürel etkinliklerin okurlara tanıtıldığı yazıda aynı zamanda ülkemizin şarap üreticiliğinden ve yemek kültürümüzden de bahsedildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title