Haberler

Amerikan-Türk Cemiyeti'nden, Özyeğin ve Ulukaya'ya 'İnsani Yardımseverlik' Ödülü

Türk Cemiyeti (ATS), FIBA Holding Kurucusu ve CEO'su Hüsnü Özyeğin ile, Chobanı yoğurt markasının yaratıcısı ve sahibi Hamdi Ulukaya'ya, 'insanı yardımseverlik' ödülü verdi.

Türk Cemiyeti (ATS), FIBA Holding Kurucusu ve CEO'su Hüsnü Özyeğin ile, Chobanı yoğurt markasının yaratıcısı ve sahibi Hamdi Ulukaya'ya, 'insanı yardımseverlik' ödülü verdi. New York'ta The Pierre Hotel'de gerçekleşen, seçkin konukların katıldığı görkemli gala gecesinde, Hüsnü Özyeğin ve Hamdi Ulukaya'ya, ödüllerini Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent verdi.

Türkiye'de, eğitim, sağlık ve kırsal kalkınma alanlarını destekleme, sosyal eşitsizliği yok etme girişimleri ile bilinen Hüsnü Özyeğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir insan sadece kendisi için yaşıyorsa, hayatını boşuna yaşamış demektir. Başkalarına bir şeyler verebilmek çok daha fazla mutluluk getiriyor bana. Genelde de böyle olduğuna inanıyorum ben hayatın. Türkiye bana bu kadar fırsatlar sunmuş, ben kendimi çok şanslı bir insan sayıyorum, hem maddi hem manevi olarak. Bunu mutlaka paylaşmam lazım, benim kadar şanslı olmayanlarla, benim ailem kadar şanslı olmayanlarla. Ben bütün sosyal yatırımlarımın çok önemli bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu o zaman şimdiki gibi bu kadar konuşulmuyordu" dedi. Özyeğin, yaptırdığı okul ve yurtlarda yetişen kızların şimdi üniversiteye devam ettiklerinin altını çizerek, "Köyde, kasabada kalsalar, 15-16 yasında evlenmiş olacaklardı. Kızların okullaşmasına çok önem veren bir vakfımız var bizim. Bu akşam, Amerikan-Türk Derneği'nin bana verdiği bu ödül çok anlamlı bir ödül. Çünkü, ben 52 yıl önce,18 yaşında toprağa bastım Amerika'da" dedi. Özyeğin, ABD'ye geldiğinde babasının kendisine verdiği paradan kalan 100 dolarla başlayan eğitim ve iş hayatına geçiş sürecinden bugüne gelişini anlattı.

Ünü dünyayı saran Chobanı yoğurt markasının kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya da, Türkiye sınırında yaşanan şiddetten kaçmakta olan göçmenlere yaptığı yardımlar nedeniyle ödüle layık görüldü. Ulukaya, "Ülkemizde, etrafımızda acı şeyler oluyor. Özellikle göçmenler, mülteciler sorunu dünyanın her tarafında. Bu benim ve şirketimizin çok üzerinde durduğumuz bir şey. Bu ödüle layık görülmek çok güzel bir şey, bunu daha çok yapmamız, birlikteliğimizi daha çok göstermemiz lazım. Uzakta olsak da kalbimiz Türkiye için çarpıyor. Acılarıyla çok üzülüyoruz, sevinçleriyle, güzel haberleriyle çok çok seviniyoruz. Bu aralar üzüntümüz daha çok, anneler ağlıyor, çocuklar ağlıyor. Ülkenin her tarafında ateş var. Ben buradan herkesi barışa, herkesi sevmeye, herkesi anlayışa çağırıyorum. Bizim çocuklarımızın geleceğini şimdiden düşünmemiz lazım" dedi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çelik, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, ATS Onursal Başkanı Mica Ertegün, ünlü kalp cerrahi Dr. Mehmet Öz ve çok sayıda başka seçkin davetlinin katıldığı gala gecesinde, açılış konuşmasını yapan ATS Başkanı Murat Köprülü, Hüsnü Özyeğin ve Hamdi Ulukaya'nın, insanlık adına verdiği uğraşları anlattı.

Özyeğin ve Ulukaya ödüllerini aldıktan sonra, kendi yaşam öykülerinden örnekler sunarak, paylaşmanın önemine ve gerekliliğini içeren konuşmalar yaptı. Özyeğin ve Ulukaya'ya ödüllerini veren Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent de gazetecilere yaptığı açıklamada, "İkisi de bu ödülü fazlasıyla hak etti. İkisi de hem Amerika için hem Türkiye için çok önemli işler yapıyorlar. Yalnızca başarılı iş yapmıyorlar, ihtiyacı olanlara yardım ediyorlar" dedi. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhtar Kent Coca Cola New York Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title