Haberler

Amerikan Televizyonlarına Türkiye'den Yarışma Formatı

Global Agency CEO'su İzzet Pinto'nun formatını yazdığı "Işığın Hiç Sönmesin" isimli şarkı yarışma programını Amerikan CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak CBS'deki ilk şarkı yarışma programı olacak "Işığın Hiç Sönmesin", ABD'nin yanı sıra 12 ülkede daha yayınlanacak İzzet Pinto: "Çok mutluyuz,

MUHARREM AKSAKALLI - Global Agency CEO'su İzzet Pinto'nun formatını yazdığı "Işığın hiç sönmesin" isimli şarkı yarışma programını Amerikan CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak.

Pinto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6,5 ay önce formatını kendisinin yazdığı İngilizce adı "Keep Your Light Shining" olan "Işığın Hiç Sönmesin" isimli şarkı yarışma programının eylül ayında ABD'deki CBS kanalında yayınlanmaya başlayacağının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Program formatının 6 ay önce Cannes'deki büyük bir fuarda yapılan yarışmada, en iyi 25 formattan biri seçildiğine dikkati çeken Pinto, programın ABD'nin yanı sıra Ukrayna, Orta Doğu ülkeleri, ABD, İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Avustralya, Tayland ve Çin'e de satıldığını, 2 ülkeyle ise görüşme aşamasında olduklarını belirtti.

Pinto, formatın ABD'nin en büyük kanalı CBS'ye satılmış olmasının önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda CBS raytinglerde bir numara durumda ve şimdiye kadar da hiç şarkı yarışması yayınlamadı. Bu CBS'deki ilk şarkı yarışması programıdır. Bundan dolayı da ABD'de çok ciddi haber oldu. İki hafta önce Las Vegas'ta pilot bölümü çekildi ve çok beğenildi, büyük ihtimalle eylül ayında yayına girmesi bekleniyor. Programın yapımcısı programa çok güveniyor. Bu ABD televizyonlarına satılan ilk Türk formatı oldu."

Formatın içeriği

Global Agency CEO'su Pinto, programın içeriğinin ise çok özgün olduğunu ve bu nedenle otoritelerin programın büyük ilgi çekeceğine inandığını ifade etti.

Yarışmada üç jüri olduğunu ve stüdyonun ortasına oturduklarını, daire içerisinde ise 12 tane yarışmacının bulunduğunu anlatan Pinto, şöyle devam etti:

"Yarışmacılar çember halinde. Birinci yarışmacı üzerindeki spot ışığı yanıyor şarkısını söylüyor, 20 saniye sonra diğerine sıra geliyor. Bir şarkıyı 12 kişi söylüyor ve şarkının sonunda da jüri adayları birer kişiyi koruma altına alıyor. Seyirciler de bir kişiyi ellerindeki oy makinesiyle eliyorlar ve her bir şarkının sonunda bir kişi eleniyor. İkinci şarkıya 11 kişi katılıyor, her bir şarkının sonunda bir tane kazananımız oluyor."

Yarışma programının sonunda bir kazanan olduğunu anlatan Pinto, "Ama 13. bölümde 12 birinci yarışıyor büyük finalde. Sezonun birincisi seçiliyor, ödül olarak ise jüride sadece şarkıcılar var ve o şarkıcılardan istediği şarkıcının vokalisti oluyor" diye konuştu.

-Müzik kanallarını izlerken esinlendi

Pinto, bir pazar günü müzik kanallarını izlerken bir anda aklına bir şarkının birkaç kişi tarafından söylenme fikrinin geldiğini ve yarışma formatını hemen oluşturmaya başladığını söyledi.

Yaklaşık 7 senedir bu işi yaptığını ve müşterinin ne istediğini bildiğini bildiren Pinto, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Çok beğenildi... Bu kadar kısa sürede birçok ülkeye satılması da bunun bir göstergesi. 'O ses Türkiye' yarışması formatı gibi dünyayı kasıp kavuracak bir yarışma formatı olduğunu düşünüyorum. Sektördekiler de böyle söylüyor. Çok mutluyuz, çok ciddi bir başarı elde ettik. Türkiye için de çok büyük bir reklam olacak. Önce dünyada çok başarılı olduktan sonra Türk televizyonlarında programı yapmayı düşünüyorum. Türkiye'den çok kişi istiyor ama ondan sonra bu pazara sokmak istiyorum."

Pinto, şu andaki şarkı yarışması formatlarının birbirine çok yakın olduğuna vurgu yaparak, kendi projesine gösterilen ilginin ise çok özgün olmasına bağladığını ve bu yüzden yarışmanın büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Yeni projelerinin de bulunduğunu anlatan Pinto, iki müzik yarışması formatı daha yazdığını ve önümüzdeki hafta bir fuarda bunları tanıtacaklarını kaydetti.

Pinto son olarak önümüzdeki yıl "Global Agency"nin halka açılacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Global Agency Orta Doğu Ukrayna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title