Haberler

Amerikan Kültür ve Basın Ataşesinden Mutlu'ya Ziyaret

Adana Amerikan Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Eric Atkins, Kültürel İlişkiler Asistanı Büşra Hin ile birlikte Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’yu ziyaret etti.

Adana Amerikan Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Eric Atkins, Kültürel İlişkiler Asistanı Büşra Hin ile birlikte Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'yu ziyaret etti.

Buluşmada söz alan Atkins, Ankara'da yaptıkları bir dizi temaslar esnasında Akdeniz Belediyesi'nin kent ve ülke gündemine gelen cinsiyet özgürlükçü, kültürel, sosyal hizmet ve çalışmalarını duyup öğrendiklerini, ziyareti de bu nedenle gerçekleştirdiklerini anlattı. Akdeniz Belediyesi'nin önümüzdeki döneme dair projeleri hakkında Eş Başkan Mutlu'dan bilgi isteyen Atkins, belediyenin çalışmalarını yakından takip edeceklerini, bu nedenle de iletişim içinde olmak istediklerini kaydetti.

Ataşe Eric Atkins, Akdeniz Belediyesi'nin özellikle toplumsal cinsiyete duyarlı çalışmaları ile kadın müdürlüğünün projeleri hakkında bilgi isterken, LGBT bireylere yönelik imzalanan karşılıklı protokol ile istihdama yönelik çalışmaları takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Atkins, kendilerinin de toplumsal cinsiyete duyarlı projeleri olduğunu ve bu projeleri hayata geçirme noktasında Akdeniz Belediyesi ile ortaklaşmak istediklerini dile getirdi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akdeniz Belediyesi'nin, geçmiş dönemlerden kalan borç ve faiz yüküne rağmen, hizmet ve projeleri aksatmadan yerine getirmek için kararlılıkla çalıştığının altını çizen Mutlu, demokratik, ekolojik, şeffaf, kadına yönelik pozitif ayrımcılığı esas alan, farklılıklara sahip çıkan ve geleceğe taşıyan, yönetime ve karar mekanizmasına kent dinamiklerini ve kent halkını katan bir anlayışı hakim kılmayı hedeflediklerini anlattı. Belediyenin kadınlara yönelik çalışmalarından da bahseden Mutlu, İŞTAR Kadın Merkezi ve Kadın Sığınma Evi açtıklarını, kadın kooperatifi kurulması yolunda girişim başlattıklarını, belediye bünyesinde Kadın Müdürlüğü kurduklarını ve LGBT derneği ile protokol imzaladıklarını anlattı. Türkiye'de, ilçe belediyelerinin kısıtlı ve yetersiz bir geliri olduğuna da dikkat çeken Yüksel Mutlu, ilçe belediyelerinin gelirlerinin artması için Ankara nezdinde girişimlerde bulunduklarını, kent ve ülke genelinde bu konuda güçlü bir kamuoyu yaratmak istediklerini de dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title