Haberler

Amerikan Kültür Koleji'nin Lansmanı Yapıldı

Hem çift diploma hem de yurt dışındaki okullara geçiş imkanıyla Adana'daki eğitim sistemine yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanan Amerikan Kültür Koleji'nin lansmanı yapıldı.

Hem çift diploma hem de yurt dışındaki okullara geçiş imkanıyla Adana'daki eğitim sistemine yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanan Amerikan Kültür Koleji'nin lansmanı yapıldı.

Markalar Birliği Başkanı Halil Çil, Seyhan Otel'deki lansmanda yaptığı konuşmada, öğrencilerin gerek aileleri tarafından gerekse eğitim-öğretim gördüğü okullar tarafında yarış atı gibi görülmesinden yakındı. Çil, "Amerikan Kültür Kolejleri, yarış atı değil birey yetiştirir" dedi. Çil, dil eğitiminin önemine sık sık vurgu yaptığı konuşmasında, "Artık yeni bir dünya başlıyor ister yanıyor. Sadece 300 bin saat yaşıyorsunuz. Bunun 3 saatini burada harcadınız. Neden? Çünkü çocuklarınıza en çok matematiği ben çözdürürüm en çok feni ben yaptırırım diyen zihniyetler bitti" diye konuştu.

Katılımcılara, "Aranızda harf inkılabının tarihini bilen var mı?" diye soran Halil Çil, şöyle devam etti:

"Bu tarihi bana 5 kez öğrettiler ama unutuyorum, siz de unutacaksınız. Evde adam tek başına oteriteyse siz çocuklara demokrasiyi öğretseniz kaç yazar ki. Demokrasi en iyi yönetim biçimidir diyorsun sen onu biliyor musun ki en iyi yönetim biçimi demokrasi olsun. Bu çocukların eğitimi sizde yani ailede başlar bizde değil. Siz olmazsanız biz kocaman bir hiç oluruz. Sizsiz okul hiçbir işe yaramaz."

Halil Çil, ders başarısını birinci sırada önemsemediklerine vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim için birey olmanız, haklarınızı, inandığınız değerleri savunabilmeniz bizim için daha önemlidir. Çünkü ne kadar süslersek süsleyelim sizi içinizde değer veren bir şey yoksa size sizden başka değer veren kimse yok. Eğer bu okula kayıt yaptırırsanız 508 okulun başkanı olarak vekili ve kefiliyim."

Halil Çil, konuşması sırasında okulun kurucusu Mustafa Çınar'ı da yanına alarak tanıttı. Çınar ise, yaptığı konuşmada, eğitime verdiği değere dikkati çekerek, "Adana'daki eğitim meşalemizi yaktığımız bugünde sizleri burada görmek büyük bir onurdur. Eğitim sevdalısı ve Türkiye'nin aydınlık geleceğinin en önemli kriterinin eğitim olacağını inanan bir insan olarak karşınızdayım" dedi.

Mustafa Çınar, "Şunu özellikle belirtmek isterim ki eğitimde esas amaç kazançtan çok hizmettir, bu hizmetin adı da sevdadır. Ben eğitimi ticaret olarak asla görmedim. Bir sevda ile yola çıktım. Bu yolda sizlerle yürümek istiyorum" diye konuştu.

Geleceğin bireylerini yetiştirmek için yola çıktıklarını vurgulayan Mustafa Çınar, "Burada geleceğe tam donanımlı olarak hazırlayacağımız yeni nesiller ve yaratacağımız istihdam bizim en değerli kazancımız olacaktır" ifadelerine yer verdi.

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ'NIN FARKLARI

Her sınıfta 2 öğretmenli eğitim modeli, çift diploma imkanı, Anaokulu, İlkokul Ortaokul, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak Adana-Ceyhan Karayolu, üzerindeki modern bir kampüste eğitim-öğretim hizmeti verecek olan Amerikan Kültür Koleji, öğrenciler kadar velileri de heyecanlandırdı. Adana'ya eğitim alanında birçok "ilk"leri getirmeye hazırlanan okulda, bir sınıfta 2 öğretmenli eğitim modeli ve çift diploma programı uygulanacak.

100 yılı aşkın süredir Türkiye'de eğitim hizmetleri vermekte olan Amerikan Kültür Eğitim Kurumları, 100'ü aşkın noktasında yabancı dil okulu, 50'yi aşkın noktasında anaokulu ve 60'dan fazla noktada da kolej işletmeciliği yapıyor.

Amerikan Kültür Kolejlerinin farkı sadece eğitim-öğretim sistemiyle kalmıyor. Fiziki imkanlarıyla birlikte eğitim materyalleriyle de her alanda ayrıcalıklar sunuyor.

Her sınıfta iki öğretmenli İngilizce eğitimi veriliyor. İngilizceyi bir ders olarak değil, hayatın olağan akışı içinde bir iletişim aracı olarak gören Amerikan Kültür Kolejleri, bu sayede çocukların, ebeveynlerinden biri yabancı, diğeri Türk olan her çocuk gibi, iki farklı dil konuşan iki öğretmeni olduğu için İngilizce eğitimini bir ders olarak değil günlük yaşantısının bir parçası olarak yaşıyor.

ÇİFT DİPLOMA

Amerikan Kültür Koleji öğrencileri okullarından çift diploma ile mezun oluyorlar. Bu program İngiltere'deki eğitim müfredatını ülkemizdeki mevcut eğitim müfredatına uyarlıyor. Çift diploma almak isteyen öğrenciler, her eğitim-öğretim yılı sonunda 2 hafta sürecek eğitim kampına katılıyor. Öğrencilerin çift diploma alabilmeleri için bu programa her yıl kesintisiz katılmaları gerekiyor.

Öğrenciler aldıkları 2. Diploma ile İngiltere'de fark dersleri, hazırlık sınıfı, giriş sınavı gibi prosedürlere takılmadan eğitim hayatlarına devam edebiliyorlar. Arıca, her yaz yapılacak eğitim kamplarında alacakları seçmeli dersler ile İngiltere'ye gittiklerinde ülkenin kültürüne ve yaşam şartlarına rahatlıkla uyum sağlayabiliyorlar. Amerikan Kültür Kolejleri, Avrupa Konseyinden onaylı Avrupa Dil Pasaportu sahibi oluyor.

Seyhan Oteli Seyhan Balo Salonu'ndaki lansmanda salon adeta doldu taştı. Salon girişindeki fuayenin de dolduğu lansmana bin 200 kişi katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çınar Halil Çil Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title