Haberler

Amerikan Kültür Koleji'nden 'Aile ve Eğitim Koçluğu' Semineri

Manisa’da Amerikan Kültür Koleji tarafından öğrenci ve velilere yönelik ’Aile ve Eğitim Koçluğu’ semineri düzenlendi.

Manisa'da Amerikan Kültür Koleji tarafından öğrenci ve velilere yönelik 'Aile ve Eğitim Koçluğu' semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil, dünyadaki lise terk oranında Türkiye'nin ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nden düzenlenen seminere kolejin Manisa Kurucusu ve MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Yaşar Coşkun, Amerikan Kültür Koleji yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Seminer Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil tarafından verildi. Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil eğitimin çocuğun yaşadığı çevrede başladığını belirterek, Türkiye'deki eğitim sisteminin yanlış olduğunu söyledi. Halil Çil, eğitim sisteminde yetenekleri değerlendiremedikleri için çocukların istedikleri mesleği yapamadıklarını belirtti.

Üniversite sınavına 2 milyon 80 bin öğrenci katıldığını hatırlatan Halil Çil, "Sınavda 40 Fen Bilgisi sorusu soruldu. Bu öğrencilerimiz bu 40 soruyu çözdü. Ortalama ise 3.6'dır. 2 milyon çocuğumuz üniversite sınavına girdi. Üniversite sınavında lise sona kadar gördükleri dersin sorularını çözdü. Fen Bilgisi dersi ortalaması 3.6'dır. Matematik sorularını çözdüler. 5 net yaptılar. Türkiye ortalaması 5'dir. Türkçe sorularından ise sadece 12 tane çözebildiler. Dünyada uluslararası eğitimi denetleyen üç sınav var. Bunlardan en bilindiği PISA. Ülkemiz Avrupa sonuncusudur. Ülkemiz bu sınavda dünyada sondan üçüncüdür. Birleşmiş milletler raporu vereyim sizlere. Fen Bilgisi ve Matematik eğitiminde Türkiye 101. sıradadır. Ülkemizde lise düzeyinde okuyan öğrencilerimizin bir milyon 340 bin tanesi açık öğretim lisesinde okuyor. Lise terk oranında Türkiye Cumhuriyeti Dünya ikincisidir. Türkiye üniversite sınavlarında başarısız bir durumdadır. Sistemimizde lise çağından her üç çocuktan bir tanesi açık öğretim lisesinde okumaktadır. Dünya ortalaması yüzde 9, Türkiye'de ise yüzde 33'dür. Sistemimizde kalan yüzde 42 çocuğumuz dini ve mesleki lisede okumaktadır. Yüzde 25'i genel lise ve Anadolu liselerinde okumakta. Açıköğretim lisesinde okuyan çocuklarımızın üniversite sınav başarısı genel ve mesleki lise öğrencilerinin sınav başarısının iki katıdır. İşte bu rakam adamı çıldırtır. Ders almayan Açıköğretim'de okuyan çocuklarımız mezun olduklarında meslek lisesinden veya genel liseden mezun olan çocuklarının ortalamasının iki katını yakalamışlar" dedi.

Seminer sonunda Amerikan Kültür Koleji'nin gerçekleştirdiği kazanım ve değerlendirme sınavlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Demirel Halil Çil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title