Haberler

Amerikalı Tarım Sulama Devi İlk İhracatını Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Lindsay, Şahinler Holding çatısı altında yer alan Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) kurduğu fabrikadan ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

ASB'deki uğurlama töreni için Türkiye'ye gelen Lindsay Başkan Yardımcısı Olivier Debart, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şirketlerinin dünya genelinde 90 ülkede 4.8 milyon hektar (12 milyon dönüm) alanı suladıklarını belirterek, ASB'deki yeni yatırımlarıyla bu hacmi daha da büyüteceklerini ifade etti.

ASB'den Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ihracat yapacaklarını bildiren Debart şunları söyledi:

"Lindsay Corporation yaklaşık 60 yıldır tarımsal sulama ekipmanlarının üretimini ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Lindsay, dairesel ve yanlamasına hareketli sulama sistemi ihracatı ve pazarlamacıları içerisinde dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor. Şirketimizin başarısı, çeşitli arazi ve toprak tiplerinde nerdeyse her çeşit mahsulün sulaması ve verimini arttırmak için en iyi çözümü sunmaktan ve doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamaktan geçiyor. Lindsay ürün ve sistemleriyle, üreticilerin değerli suyu korumalarına, ürün hasılatının artırılmasına, yakıt ve işçilik gibi masraf kalemlerinin azaltılmasına da hizmet ediyoruz."

Olivier Debart, dünya çapında, tarıma elverişli arazilerin yalnızca yüzde 20'sinin sulandığını, bu arazilerin ise ancak yüzde 40'ının dünyanın besin tedarikini gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Debart, "Lindsay, besin tedariki ve su muhafazasına katkıda bulunan son model mekanik sulama sistemlerinin satış ve üretiminde global lider olmaya kendini adamış bir firma" dedi.

ASB MÜDÜRÜ ZAFER ATBAKAN: TİCARET HACMİNDE 2,5 MİLYAR DOLARI AŞTIK

ASB Müdürü Zafer Atbakan ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük özel sektör sanayi projelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi'nin Türkiye'nin ihracatına önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Dünyadaki ekonomik dalgalanmalara rağmen ASB'nin yüzde 70'i yabancı sermayeli olmak üzere sürekli yeni yatırımlar çektiğine işaret eden Zafer Atbakan, serbest bölgeler sıralamasında son iki yılda 3 basamak birden yükselerek 7. sıradan 4. sıraya çıktıklarını vurguladı. Atbakan, "Böylece büyüme hızı açısından 19 serbest bölge arasında lider konuma geldik. Şu an için ASB'de 2.5 milyar doların üzerinde ticaret hacmi gerçekleşiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı içinde; serbest bölgeler arasında 20 bin kişiye istihdam, toplam 2 milyar dolar yatırım ve 10 milyar dolar ticaret hacmi ile birinciliği hedefliyoruz" dedi.

EYYÜP DAŞKIN: ASB'DE 650 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Ekonomi Bakanlığı ASB Serbest Bölge Müdürü Eyyüp Daşkın ise ticari hayata başladığı yıldan bu yana, ASB'nin bünyesine sektörlerinde dünyanın önde gelen firmalarını alarak sürekli büyüyen ve ticaret hacmini geliştiren bir serbest bölge olduğuna dikkat çekti.

Bu gün itibariyle 41'i yabancı sermayeli olmak üzere toplam 145 firmanın ASB'de faaliyet gösterdiğini anlatan Daşkın şunları söyledi:

"Bugüne kadar bölgemize 450 milyon doları yabancı sermayeli, 150 milyon doları yerli sermayeli ve 50 milyon doları da Bölge Kurucu ve İşleticisi şirket olmak üzere toplam 650 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. ASB'de fiziki doluluk oranımız yüzde 85'e ulaştı. Ticaret hacmimiz 2.5 milyar doları, bölge istihdamımız ise 4 bini aştı. Türkiye'deki toplam 19 serbest bölge içerisinde ticaret hacmi olarak 4. sıradayız, hedefimiz iki yıl içerisinde ikinci sıraya yükselmek.

Bölgemizde firmalarımız tarafından teknolojik ürünler, mühendislik kimyasalları, polyester film ve PET hammaddesi, bilgisayar, tekstil – konfeksiyon ürünleri, kozmetik, otomotiv ve uçak sanayi parça üretimi gibi çeşitli sektörlerde üretim gerçekleştiriliyor."

Eyyüp Daşkın, ASB'den yapılan ticaretin yüzde 36'sının Avrupa Birliği ve OECD ülkelerine, yüzde 18'inin İslam Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine, yüzde 22'sinin Türkiye'ye, yüzde 24'ünün de diğer ülkelere gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Lindsay fabrikasından yüklenen ilk ekipmanlar yola çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye Çorlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title