Haberler

Amerikalı Hemşire Aşkı Çorum'da Buldu

Ülkesinde düzenlenen bir turnuvada tanıştığı güreşçi Özden Yılmaz ile evlendikten sonra Müslümanlığı seçen Amerikalı hemşire Stacy Taylor, eşiyle yerleştiği Çorum'da yepyeni bir hayat kurdu.

GAZİ NOGAY - Ülkesinde düzenlenen bir turnuvada tanıştığı güreşçi Özden Yılmaz ile evlendikten sonra Müslümanlığı seçen Amerikalı hemşire Stacy Taylor, eşiyle yerleştiği Çorum'da yepyeni bir hayat kurdu.

ABD'nin Kansas eyaletinde yaşayan ve üniversite yıllarında bir dönem güreş sporuyla da uğraşan 41 yaşındaki Stacy Taylor Yılmaz'ın 2010 yılında ülkesinde düzenlenen bir güreş şampiyonası, hayatını değiştirdi.

Müsabakaları seyretmek için gittiği turnuvada sporculardan Özden Yılmaz ile tanışan Taylor, Türkiye'ye döndükten sonra da iletişimi kesmeyen Yılmaz'ı yaşadığı Çorum'un Dodurga ilçesinde ziyaret etti.

Daha sonra Yılmaz'ın evlenme teklifini kabul eden Taylor, hemşirelik mesleğini bıraktı ve Müslüman olup eşinin esnaflık yaptığı Dodurga ilçesinde yaşamaya başladı.

Çorum'un en küçük ilçelerinden Dodurga'da sadece eşi ve bir okuldaki İngilizce öğretmeni hemcinsi ile konuşabilen Taylor, daha sonra eşinin bir akrabası aracılığıyla müracaat ettiği Hitit Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezinin (HİTİTSEM) ücretsiz İngilizce kurslarında öğretmen olarak ders vermeye başladı.

En büyük sorunu Türkçeyi öğrenememek

Stacy Taylor Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum'da mutlu olduğunu ve işini çok sevdiğini belirterek hala Türkçe öğrenemediği için sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Eşiyle İngilizce konuştuğunu, üniversite bünyesinde öğrencilere İngilizce öğrettiğini ifade eden Yılmaz, "Bu nedenle 6 yıldır Türkçeyi öğrenemedim. Buna rağmen eşimi, işimi ve Çorum'u çok seviyorum. Çorum, küçük ve sessiz bir şehir. İstanbul gibi gürültülü ve kalabalık bir kenti gezdikten sonra Çorum'u daha çok sevdim" dedi.

Yılmaz, öğretmenlik yaptığı İngilizce kursunda güzel dostluklar edindiğini vurgulayarak "Kendi isteğimle Müslüman oldum. Tüm bunlar benim için bir sürpriz oldu. Türkiye'ye hiç gelmemiştim ancak çok merak ediyordum. Şu an çok mutluyum. Yaklaşık 3,5 yıl Dodurga'da yaşadıktan sonra üniversite bünyesinde dil eğitimi başvurum kabul edilince Çorum'a taşındık. Şu anda her şey çok güzel gidiyor" şeklinde konuştu.

"Kendisinden çok memnunuz"

HİTİTSEM Müdürü Eşref Savaş Başçı da üniversite bünyesinde 6 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve yabancı dil eğitimi başta olmak üzere birçok alanda eğitim verdiklerini söyledi.

Merkezde ücretsiz İngilizce, Arapça, İtalyanca, Rusça ve Japonca eğitimi verildiğini ve tüm eğitmenlerin kendi ana dillerini konuştuğunu dile getiren Başçı, " Çorum'da bu kadar eğitimi tek bir çatı altında ve alanında iyi, anadili olan yabancı kişilerden alıyoruz. Stacy da bu kişilerden birisi. Çorum'dan bir kişiyle evli olması ve burada yaşıyor olması bizim için büyük bir avantaj. Kendisi burada göreve ilk başlayanlardan birisi ve 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Kendisinden çok memnunuz. Dil gelişimi açısından gerek öğrencilerimiz gerekse yurt dışına giden akademisyenlerimiz ve halkımız etkinliklerimize katılıyor" ifadelerini kullandı.

Merkezde 4 ABD'li eğitimcinin görev yaptığını kaydeden Başçı, "Ücretsiz konuşma üzerine dersler veriyoruz. 4 ABD'li öğreticimiz var ve bu sayı önümüzdeki günlerde 7'ye çıkacak. Çorum gibi küçük bir şehirde 'orijinal Amerikalı' diyebileceğimiz 7 kişinin isteyenlere İngilizce öğretecek olması bizim için çok önemli" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dodurga Türkiye Kansas Çorum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title