Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen İnsanların Sinir Sistemleri Hayata Döndürülecek

Güncelleme:

Amerikalı bilim insanları, aldıkları etik izin çerçevesinde beyin ölümü gerçekleşmiş 20 kişi üzerinde deney yapacak ve bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini hayata döndürecek.

ABD'de bir biyoteknoloji şirketi, beyin ölümü gerçekleşen hastalar üzerinde deney yapmak için yetkililerden etik izin aldı. Biliminsanları böylece bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini yeniden hayata döndürmeye çalışacak.

FARKLI YÖNTEMLER UYGULANACAK

Bioquark şirketinden biliminsanları, aldıkları etik izin çerçevesinde beyin ölümü gerçekleşmiş 20 kişi üzerinde deney yapacak ve bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini hayata döndürecek. Bilim insanları deneyler sırasında hastaların beyinlerinin fonksiyonlarını yeniden harekete geçirmek için kök hücrelerin yer aldığı enjeksiyonlar, kimyasal infüzyonların yanı sıra birçok farklı yöntem uygulayacak. Bu arada deneylerde birkaç hafta boyunca bir yaşam destek ünitesine bağlı olacak hastaların sinir sistemleri tüm süreç boyunca izlenecek.

''GEÇMİŞİ SİLEBİLİRİZ''

Bilim insanları deneyler sırasında kullanacakları kök hücrelerin insan beynindeki geçmişi silebileceği ve dokularda yer alan bilgilerin temelinde yeni bir yaşama başlayabileceği görüşünde.

Bioquark şirketinin Başkanı Ira Pastor "Deneyde ilk iki-üç haftada olumlu sonuç almayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK:

FAZLA ZORLAMAYIN YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ

2
3
yanıtYanıtla
yorumcu:

ölüm anında insanlarda ağır beyin hasarı oluşur. organizmayı yeniden canlandırsanız bile beyin neredeyse hiçbir işe yaramaz ki. ya da bize şimdiye kadar her şeyi yanlış öğrettiler. .

0
2
yanıtYanıtla
KISA BİR SÜRELİĞİNE:

KISA bir Süreliğine MÜMKÜN. Amma yine ölecek, yine ölecek.

1
1
yanıtYanıtla
NOT EXİT:

Cehennemden korkan KUDURMUŞLAR . Hepiniz ateş kuyusuna atılacaksınız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title