Haberler

Amerikalı Antropolog Roman Kültürünü İnceleyecek

Amerikalı Antropolog Margarite Bilganut, Romanlar'ın dili ve kültürleri üzerinde araştırma yapmak üzere Edirne'ye geldi.

Amerikalı Antropolog Margarite Bilganut, Romanlar'ın dili ve kültürleri üzerinde araştırma yapmak üzere Edirne'ye geldi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı'da, Amerikalı Antropolog Bilganut'a araştırmalarında yardımcı oluyor.

Harvard Üniversitesi'nde doktora yaptığını belirten 26 yaşındaki Bilganut, Türkiye'deki Romanlar'ın yaşam koşullarının Avrupa'daki Romanlar'a kıyasla daha iyi olduğunu söyledi.

Edirne ve Türkiye'deki Romanlar'ın dilleri ve kültürleri hakkında araştırma yapacağını aktaran Bilganut, şöyle konuştu:

"Burada bir süre kalacağım. Romanlar'ın yaşam koşullarıyla ilgili incelemeler yapacağım. Daha önce Avrupa'da yaşayan Romanlar üzerinde araştırma yapmak için Romanya ve Macaristan'a gittim. Bu yapacağım çalışmada Avrupa ve Türkiye'de yaşayan Romanlar'ın durumlarını da karşılaştıracağım. Avrupa'daki Romanlar da Türkiye'deki Romanlar'a benziyor. Ancak, eğitim konusunda gerideler. Yaşam koşulları oldukça düşük. Romanya'da yaşayan romanlar işsizlik ve eğitim sorunlarıyla karşı karşıya. Macaristan'daki durum biraz daha iyi. Maddi durumları biraz daha iyi. Zaman içinde yaşanan sorunların ortadan kalkmasını umut ediyorum."

Şallı ise, Roman kültürüne ilişkin yapılan çalışmaları desteklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Harvard Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title