Haberler

Amerika ve İtalya'dan Diyarbakır'a Profesörler Geliyor

Güncelleme:

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalınca düzenlenen eğitim kurslarında İtalya ve Amerika'dan dünyaca ünlü profesörler eğitim verecek.

Diyarbakır tarihinde "Dicle jinekolojik Endoskopi ve Perinatoloji Eğitim Günleri" çerçevesinde üçüncüsü düzenlenen ve 13-15 Mart 2015 – 5 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak olan Laparoskopi ile jinekoloji Laparoskopi ve Perinatoloji Eğitim Kursları için Amerika ve İtalya'dan dünyaca ünlü profesörler geliyor.


Dünyaca Ünlü Profesörler


Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Endoskopi Eğitim Direktörü Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Miyom, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, rahim sarkması, rahim kanseri gibi kadın hastalıklarının görülme oranının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde de hızla artmaktadır. Bu hastalıkların ameliyatında uyguladığımız yöntem, halk arasında 'kapalı' ve 'kansız' ameliyat olarak bilinen, 'laparoskopik cerrahi' yöntemidir. Bu yöntem kadınlara büyük konfor sunmaktadır. İşte bu tür kadın hastalıklarına dikkat çekmek ve dünyaca ünlü jinekolojik Endoskopi Cerrahlarınin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak için 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Laparoskopi Eğitim Kursu için İtalya'dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi, Hindistan dan Prof.Dr. Shailesh Puntambekar, Türkiye'den Prof. Dr. Fatih Şendağ, , 5 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek olan jinekolojik Laparoskopi ve Perinatoloji Eğitim Kursu için de Amerika Üniversity of Texas Medical Branch'den Prof. Dr. Sami Gökhan Kılıç ve Prof. Dr. Hasan Hamirah eğitim vermek üzere Diyarbakır'a gelecek"

Bu Ameliyat Konforlu ve Daha Az Riskli

Doç. Dr. Erdal Sak, kendilerini kırmayarak davetlerine katıldıkları için dünyaca ünlü bu Laparoskopi, ve Jinekolojik Endoskopi Perinatoloji cerrahlarına teşekkür ederek, "Bu ameliyatlarda gelişen ameliyat yöntemlerini şöyle anlattı, laparoskopik ameliyatlarda büyük kesi olmadan, yara yeri enfeksiyon ve kanama riskinin daha az olduğunu, yine hastanın hastaneden daha erken taburcu olduğu ve kısırlığa neden olabilen yapışıklıkların laparoskopi de daha az görüldüğünü belirterek; "Ülkemizde ve bölgemizde 'laparoskopik cerrahi yaygınlığı henüz istenilen rakamlara ulaşamadı. Bu nedenle hedefimiz laparoskopinin yaygınlaşması ve mümkün olduğunca çok sayıda kadının bu teknikten faydalanmasıdır. Bu nedenle hekimlerimize yönelik bu kursları düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır İtalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title